Mitt i Täby

Så roar du dig på hemmaplan på lovet

LOVKUL. Spöken Skridskor Kultur Halloweend­isco

- Jonas Månsson

ROSLAGEN

För en vecka kan läxor och lektioner läggas åt sidan. I stället blir det fritt fram aktivitete­r för alla skollediga barn och ungdomar. Här är några tips att fylla dagarna med.

Allmänhete­ns åkning

Gratis skridskoåk­ning för allmänhete­n, men riktar sig till dem som normalt inte deltar i organisera­d ishockeyoc­h konståknin­gsverksamh­et.

Var: Tibble ishall och Jägholmsha­llen.

När: Tibble ishall är öppen mellan klockan 12.00 och 13.45 och Jägholmsha­llen mellan klockan 14.00 och 15.45 varje dag under hela höstlovet. Hallarna har olika tider avsedda för åkning med och utan klubba. På taby.se går att se ett schema för vad som gäller vilka tider.

Coldplayko­nsert

En två och en halv timmes liveskonse­rt streamas från Buenos Aires. Konserten sänds med viss justering för tidsskilln­aden. Biljettern­a kostar 150–200 kronor. Var: Tibble teater. När: Lördag 29 oktober klockan

16.30.

Serieworks­hop

Vill du lära dig att teckna och skriva serier finns chansen under en två timmar lång workshop. Där får deltagarna bland annat lära sig grunderna i serieskapa­nde, pratbubblo­r, känslouttr­yck och läsordning. Arrangeman­get riktar sig till 10–15-åringar och är gratis, men föranmälan krävs. Det görs via danderyd.se.

Var: Danderyds bibliotek i Mörby centrum.

När: Tisdag 1 november klockan 13.00–15.00.

Spökvandri­ng

Inför allhelgona­helgen kan såväl vuxna som barn lära sig om Bogesunds slott och hemskheter som hänt i slottet genom åren. Under turen berättas även om spöken på slottet. Två turer hålls och den tidigare rekommende­ras till barn eftersom slottet blir väldigt mörkt på kvällen. Biljettern­a kostar 135 kronor per person. Var: Bogesunds slott i Vaxholm.

När: Fredag den 4 november klockan 14.00 samt kl 19.00.

Halloweend­isko

Under fem timmar kan de som vill dansa loss ordentligt när Club Kosmos ordnar Halloweend­isco. DJ Jimmy spelar musik och besökarna bjuds på popcorn och saft. Kaféet är även öppet. De som är sugna får gärna komma utklädda. Klubb Cosmos riktar sig till ungdomar från 13 år med funktionsv­ariation. Var: Fritidsgår­den Mega, Gymnasievä­gen 5, Vallentuna När: Tisdag 1 november klockan 16.00–21.00.

Magiska berättelse­r

Barn från sju år välkomans till biblioteke­ts fantasyrum där magiska berättelse­r utlovas. Dessutom får besökarna bidra själva genom att fylla i platser och varelser på en stor karta. Den 3 november blir det dubbla arrangeman­g. Det senare är från tolv år.

Var: Biblioteke­t i Vallentuna kulturhus.

När: 1, 2 och 3 november klockan 10.00–11.00. Den 3 november även 12.00–13.00.

Robotbygge

Är du sugen på att bygga en alldeles egen robot? Då finns chansen på höstlovet. Barn från sju år välkomnas till en två timmars träff med ungdomarna från föreningen Hemkodat. De lär barnen bygga, koda och styra sin egenbygda robot. Föranmälan krävs och den görs till osterakers.bibliotek@osteraker.se.

Var: Huvudbibli­oteket Åkersberga centrum.

När: Torsdag 3 november klockan 13.00–15.00.

Kulturläge­r

SKRIDSKROR. i

Danderydsb­or som är födda mellan 2010 och 2013 kan anmäla sig till ett två dagar långt kulturläge­t. Under dagarna får alla chans att i grupp ägna sig åt musik, musikal, teater och konst.

Lägret är gratis med kräver anmälan via Danderyds kulturskol­a samt att deltagarna har med egen lunchmatsä­ck. Var: Danderydsg­ården.

När: Måndag 31 oktober och tisdag 1 november klockan 09.30–15.00.

Hallowheel

Åkersberga motorburen ungdom och fritidsgår­darna ordnar tillsamman­s ett arrangeman­g som de kalllar ”Hallowheel – jakten på spöknatten”. Det är en slinga som körs med fordon på hjul, allt från cykel till moped eller epa-traktor. Ekipagen får gärna vara dekorerade och förarna utklädda, men inte ha ansiktsmas­ker. Föranmälan krävs och informatio­n om hur finns hos fritidsgår­darna. Arrangeman­get är alkohol- och drogfritt. Allt avslutas på Bergagårde­n med spökvandri­ng.

Var: Samling vid Parkeringe­n vid komvux vid Stenhagsvä­gen.

När: Fredag 4 november klockan 17.30.

 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN FOTO: MIKAEL ANDERSSON FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? SPÖKEN. På Bogesunds slott väntar spökvandri­ng för både yngre och äldre.
BÖRJAN. De som vill lära sig serieteckn­ande kan passa på att vara med på en work shop på Danderyds bibliotek.
KONSERT. På Tibble teater sänds Coldplays spelning från Argentina på höstlovet.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN FOTO: MIKAEL ANDERSSON FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN SPÖKEN. På Bogesunds slott väntar spökvandri­ng för både yngre och äldre. BÖRJAN. De som vill lära sig serieteckn­ande kan passa på att vara med på en work shop på Danderyds bibliotek. KONSERT. På Tibble teater sänds Coldplays spelning från Argentina på höstlovet.
 ?? ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? I Jägholmsha­llen blir det allmänhete­ns skridskoåk­ning hela lovet.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON I Jägholmsha­llen blir det allmänhete­ns skridskoåk­ning hela lovet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden