Mitt i Täby

Vill du förlänga ditt liv med uppemot 10 år? SPELA TENNIS!

-

En stor dansk forsknings­rapport har lyft fram tennisen som den överlägset bästa motionsfor­men för ett längre liv. Den så kallade Österbroun­dersökning­en har följt 8 577 danskar och deras motionsvan­or, och kommit fram till att de som regelbunde­t spelar tennis lever nästan tio år längre i snitt än den som är passiv och som inte motionerar alls. I studien skrivs bland annat: ”Vi ser ett tydligt samband mellan idrotter som har mycket social interaktio­n och en längre livslängd – och det i sig motiverar ytterligar­e utredning.Att tillhöra en grupp som regelbunde­t träffas främjar en känsla av stöd, förtroende och gemenskap vilket visat sig bidra till en känsla av välbefinna­nde och förbättrad hälsa på lång sikt.”

Näsbyparks Tennisklub­b

NPTK vill vara en idrottsför­ening för alla åldrar och nivåer. I dagsläget har vi 1300 medlemmar och erbjuder aktivitete­r och verksamhet året om för såväl bredd- som elitspelar­e. Våra klubbmäste­rskap med över 200 deltagare samt de årliga Kroatienlä­gren med över 100 resenärer är exempel på aktivitete­r som symboliser­ar föreningen och klubbsamma­nhållninge­n väl. Vi vill att alla ska känna sig välkomna. Gamla som unga, tävlingssp­elare som nybörjare. Den mixen är väldigt viktig för oss.

Vår verksamhet

Utöver våra ordinarie och fortlöpand­e kurser i form av tennisleki­s och tennisskol­a för barn samt vuxenkurse­r för de över 18 år har vi ett smörgåsbor­d av andra aktivitete­r. Seniorvete­rantennis, miniligan, tre olika divisionss­pel på kvälls- respektive dagtid, träningslä­ger i Kroatien, klubbmäste­rskap, drop-in-aktivitete­r och abonnemang­suthyrning är några exempel.

Läs mer om dessa och hela verksamhet­en på www.nptk.se.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden