Mitt i Täby

Villa trotsar krisen – säljs för 175 miljoner

STORT INTRESSE. Höjde priset med 25 miljoner

- Anton Kyhlbäck anton.kyhlback@mitti.se 08-550 550 69

Utbudet av den här typen av villor är minimalt

DJURSHOLM

Det sägs att det är tufft på bostadsmar­knaden. Köpare och säljare räknar på marginaler­na.

I Danderyd spekuleras det dock på en helt annan nivå. Här har en 175-miljonersv­illa fångat mångas intresse.

Den havsnära villan i Djursholm lades först ut med en prislapp på 150 miljoner. Efter att buden rullat in så har priset höjts något – med 25 miljoner kronor. Ungefär vad en ”Svensson” i övre medelklass får ihop under en livstid.

Sedan annonsen lades ut har den genererat över 150 000 klick på hemnet.se. Under första veckan i oktober var det en av de mest besökta annonserna på i Sverige med 29 084 klick.

– Många tittar på den här annonsen eftersom det är så högt pris än vad allmänhete­n är vana vid. Det i sin tur gör att den får mycket uppmärksam­het, delas, och så vidare, säger mäklare Eric Bremberg på Bremberg Estate.

Havsnära med insynsskyd­d

I annonsen kan man läsa om villan. Den byggdes 1962 och är en tvåplansvi­lla, varav ett plan i suterräng, på 625 kvadratmet­er. I villan finns ett vinrum, en relaxavdel­ning, bubbelpool och ångbastu.

Jämfört med andra annonser ger fotografie­rna inte något wow-intryck. Det är inga snygga frukter eller någon speciell inredning. Det beror delvis på att man snabbt ville få ut annonsen och att det inte är bilderna som lockar de som är intressent­er, berättar Eric Bremberg.

– Det är inte stajlat för försäljnin­g på det viset.

Det som lockar är i stället det stadsnära läget, att tomten vetter ut mot havet, är på drygt 2 500 kvadratmet­er och har insynsskyd­d – enligt Eric Bremberg.

– Det finns en större målgrupp för den här prisklasse­n än vad allmänhete­n känner till, men utbudet av den här typen av villor är minimalt, säger Eric Bremberg.

Historiska prisökning­ar

2014 såldes villan för 48 miljoner kronor. Till det liggande budet, en ökning med cirka 237 procent.

Om tio år är det sannolikt att priset dubblerats, enligt honom.

– Det är en stadsnära villatomt, med sjökontakt som är helt unik, sydvästläg­e, insynsskyd­dat och tillräckli­g distans till andra sidan vattnet utan att det går att se in på tomten och ligger på en udde. Den finns inte många som den.

 ?? FOTO: BREMBERG ESTATE ?? DJURSHOLM. Med utsikt in i Stockholms skärgård och insynsskyd­d så är fastighete­n unik, menar Eric Bremberg på Bremberg Estate.
FOTO: BREMBERG ESTATE DJURSHOLM. Med utsikt in i Stockholms skärgård och insynsskyd­d så är fastighete­n unik, menar Eric Bremberg på Bremberg Estate.
 ?? FOTO: BREMBERG ESTATE ?? ERIC BREMBERG, mäklare.
FOTO: BREMBERG ESTATE ERIC BREMBERG, mäklare.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden