Mitt i Täby

Nya operations­salar ska korta köer

För några veckor sedan invigde Aleris sina nya mottagning­srum och operations­salar. Nu kan de genomföra fler operatione­r och ta emot fler patienter.

- Maria Svensson 073-982 79 52 maria.svensson@mitti.se

Sedan 2005 har Aleris funnits på närsjukhus­et i Täby centrum. Nu har mottagning­en genomgått en stor renovering och fått nya operations­salar och mottagning­srum – vilket enligt dem ska korta köerna.

– Lokalerna är renoverade så att vi kan göra fler operatione­r, bland annat är fler salar utrustade så att vi kan göra fler operatione­r där man söver patienten, anestesi, säger Susanne Franzon, affärsområ­deschef på Aleris.

I dag finns fyra operations­salar som alla fått en upprustnin­g. De ombyggda operations­salarna möjliggör fler typer av operatione­r och fler komplexa operatione­r jämfört med tidigare. Hon säger att de i dag har en kö, dels på grund av ombyggnati­onen men även pandemin.

Nu är tanken att de varje år ska kunna ta emot runt 1 000 till 1 500 fler patienter årligen tack vara renovering­en.

– Vi har stort upptagning­sområde och av vårdskuldp­atienterna som väntar på operation behöver de flesta inte akut vård, utan elektiv dagkirurgi, det vill säga planerad vård, säger hon.

Mottagning­en jobbar i dag med specialist­vård, dit man kommer efter att man har fått en remiss från till exempel vårdcentra­len. De arbetar bland annat med ortopedi, handkirurg­i, urologi och öron-näsa-hals.

Aleris har även utökat sina mottagning­srum. Sedan i somras har de 12 fler rum på en ny yta på 1 000 kvadratmet­er.

Detta gör att de även kan ta emot fler patienter för att göra bedömninga­r om operation behövs eller ej. Vilket även ska täcka framtidens behov.

– Detta gör i sin tur att vi kan skapa nya arbetsplat­ser på mottagning­en, säger Susanne Franzon.

 ?? FOTO: ALERIS ?? UTRUSTAD. Här är de nya operations­rummen. Sammanlagt har fyra rum renoverats. Nu kan man operera mera.
FOTO: ALERIS UTRUSTAD. Här är de nya operations­rummen. Sammanlagt har fyra rum renoverats. Nu kan man operera mera.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden