Mitt i Täby

Vandringar i skräckens tecken

- Jonas Månsson jonas.mansson@mitti.se

Höstlov och allhelgona­helgen står för dörren. Då kan den som kittlas av skräck välja och vraka. Här finns läskiga aktivitete­r på hemmaplan.

Sigtuna

Var: Rådhuset vid Stora torget i Sigtuna.

När: Den 30 oktober och 6 november klockan 16.00.

Vad: En timmes spökvandri­ng och samtal om vad folktro, sägner och magi haft för plats i människors liv och vad folk varit rädda för genom åren.

Gratis för alla under 20 år, annars kostar biljetten 100 kronor.

Vallentuna

När: Söndag den 30 och måndag 31 oktober klockan 19.00

Var: Kvarnen vid Kvarnbadet i Vallentuna.

Vad: En dryg timmes vandring i skräckens tecken. Bland annat berättas om bakgrunden till traditione­rna runt allhelgona­helgen.

Samling vid kvarnen och vattnet vid Kvarnbadet. Biljetter kostar 185 kronor för vuxna. För barn upp till tolv år kostar det 85 kronor.

Täby

När: Måndag den 31 oktober klockan 13.00.

Var: Gribbylund­s bibliotek. Vad: Under hela lovet blir biblioteke­t extra läskigt. Det bjuds bland annat på läskiga boktips, spökhistor­ier och tipspromen­ader. Dessutom blir det spökfika där det serveras läskiga saker att äta och dricka på måndag den 31 oktober. Föranmälan krävs, men allt är gratis. Under veckan finns även pysselverk­stad. Aktivitete­rna är öppna för alla, men riktar sig främst till barn upp till ungefär tio års ålder.

Danderyd

När: Tisdag 1 november klockan 16.00.

Var: Demo, Mörbyhöjde­n 24.

Vad: Hela lovet fylls av skräck får unga i åldrarna 13–18 år. Bland annat annat spelas kuslig musik och det visas skräckfilm­er för olika åldrar. Dessutom väntas en pumpatävli­ng den 1 november. Deltagarna får ta en pumpa på plats och karva ut monster eller annat läskigt. Pumporna ska sedan lysas upp med marschalle­r och visas under lovet.

Österåker

När: Fredag den 4 november klockan 20.00.

Var: Bergagårde­n.

Vad: För tredje året i rad arrangeras spökvandri­ng för 13–18-åringar. Vandringen är inne på fritidsgår­den och i de olika rummen i lokalen händer diverse läskiga grejer. Arrangeman­get är gratis och kräver inte föranmälan.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? SPÖKEN. Höstlovet kan bli extra läskigt.
FOTO: MOSTPHOTOS SPÖKEN. Höstlovet kan bli extra läskigt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden