Mitt i Täby

Kunglig debut i svenska succéserie­n

- Filip Magnusson

Om dagarna kör han och tvättar lastbilar – på kvällarna lusläser han manus. Nu har stockholma­ren Tommy Wättring landat en roll i svenska succéserie­n ”Young royals.”

Tommy Wättring, 23, förefaller vara den eftertänks­amma typen, inte den stirriga teaterapan. Men framför kameran trivs han. Hittills blir han mest igenkänd som killen som spelade Martin Becks barnbarn i en rad Beck-filmer mellan 2015 och 2021.

Men i januari i år fick han beskedet om sin största roll hittills – i Netflix svenska serie ”Young royals”, om den unge prinsen Wilhelm och hans klasskamra­ter på internatsk­olan Hillerska.

– Min karaktär Marcus är ny. Hans familj hyr ut mark till Hillerska, mark som både skjutbanan och stallet ligger på. Och vid stallet hänger Felice och Sara som Marcus lär känna, berättar Tommy.

Serien hade premiär i runt 200 länder samtidigt i fjol och gjorde succé internatio­nellt. Tidigare i år tog den hem priset för ”Årets unga dramaserie” på Kristallen. Den nya säsongen har premiär 1 november.

– Det kommer bli väldigt spännande, mycket drama och intriger. En massa kärlek och svek. Människor gör även smått chockerand­e saker, som ingen kunde tro på förhand.

Huvudrolls­innehavare­n Edvin Ryding har berättat att hans följaranta­l på Instagram gick från 20 000 följare till över 1 miljon genom första säsongen, är du själv beredd på att bli känd?

– Även om jag så bara får 10 000 följare, så är det ändå helt sjukt att jag får vara en del av detta. Det finns liksom 220 miljoner Netflixanv­ändare. Det är helt galet. Det enda jag hoppas på är mer filmjobb och fler chanser som skådespela­re.

För försörjer sig som skådis gör Tommy Wättring ännu inte.

– Jag spolar avlopp och kör runt i lastbil om dagarna. Men när jag får ett bra och intressant manus så grottar jag ner mig så mycket jag bara kan i det efter jobbet.

 ?? Tommy. FOTO: FILIP MAGNUSSON ?? PÅ JAKT. ”Jag har jagat en stor roll väldigt länge”, berättar
Tommy. FOTO: FILIP MAGNUSSON PÅ JAKT. ”Jag har jagat en stor roll väldigt länge”, berättar

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden