Mitt i Täby

Het invigning – brandlarm på Costco

Det har varit full fart i Arninge efter att Costco öppnade i veckan. Andra dagen fick kunder lämna butiken efter ett automatlar­m.

- Maria Svensson 073-982 79 52 maria.svensson@mitti.se

I förra veckan slog varuhuset Costco upp portarna och trots smått skeptiska kunder innan öppningen verkar många ha varit beredda att lägga de 500 kronor som medlemskap­et i varuhuset kostar och som krävs för att man ska få handla.

Köerna var långa och parkeringe­n fullsmocka­d enligt besökare.

– Det känns helt fantastisk­t, det har varit kö båda dagarna innan butiken öppnade, säger Brett Vigelskas, butikschef i Arninge

De första dagarna blev dock en smula dramatiska. Den andra dagen som varuhuset höll öppet, alltså den 28 oktober, gick ett brandlarm i butiken under eftermidda­gen. Människor började lämna varuhuset berättar Brett Vigelskas.

– Det var ett falskt alarm och vi kunde stänga av det

relativt fort. Men folk gjorde som man ska och lämnade varuhuset, säger han.

Räddningst­jänsten larmades till platsen.

– Det var ett automatlar­m, vi misstänker att det var en kycklinggr­ill som osat som satt igång larmet, säger Josef Gustafsson ledningsop­eratör på Räddningsc­entral Mitt.

Facebooksi­dan ”Costco Shoppers Arninge” har i skrivande stund närmare 18 000 medlemmar. Här har kunderna beskrivit att det varit extremt mycket folk i butiken vissa tidpunkter.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? BILSAMLING. Det var fullt med bilar på parkeringe­n under öppningsda­gen av nya varuhuset Costco i Arninge i Täby.
FOTO: PRIVAT BILSAMLING. Det var fullt med bilar på parkeringe­n under öppningsda­gen av nya varuhuset Costco i Arninge i Täby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden