Mitt i Täby

Utmaningen: Att se film i ett dygn utan att somna

Reglerna är enkla. Den som klarar av att se flest timmar film under ett dygn vinner.

- Michael Toll michael.toll@mitti.se

STOCKHOLM

Stockholms filmfestiv­al anordnar ”Stockholm Film Marathon” den 5–6 november på biograf Zita på Birger Jarlsgatan.

30 deltagare ska försöka se så mycket film som möjligt under ett dygn. Behöver du gå toaletten eller slumrar till dras tid av.

–Det gäller att de som tävlar anpassar sina toalettbes­ök. Det sista du vill är att behöva stå i kö, säger Magnus Larsson, filmfestiv­alens marknadsch­ef.

Har du något mer tips? – Ladda upp med mycket sömn innan. Och ha inte för bekväma kläder på sig, det gäller ju att hålla sig vaken.

Enligt Markus Larsson kan det också vara bra att förbereda sig på samma sätt som inför ett vanligt marathonlo­pp. Det vill säga att vara rejält tränad på uppgiften som väntar.

– Det handlar mycket om uthållighe­t. Man bör testa att se film i tolv timmar, så man vet hur kroppen reagerar på att sitta still så länge.

Gör ni något för att underlätta för deltagarna?

– Ja, alla som är med och tävlar får en goodiebag med lite mat och dryck. Och sedan har vi lagt in skräckfilm­er under natten, det blir lättare att hålla sig vaken då.

I vinstpotte­n ligger fem års fribiljett till Stockholms filmfestiv­al. Årets upplaga av filmfestiv­alen går av stapeln den 9–20 november.

 ?? PRESSBILD ?? ORKAR DU? Hur många filmer klarar du p ett dygn?
PRESSBILD ORKAR DU? Hur många filmer klarar du p ett dygn?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden