Mitt i Täby

Polisen: Stöldliga inriktar sig på exklusiva elbilar

- Michael Toll michael.toll@mitti.se

Polisen misstänker att ett nätverk ligger bakom flera stölder av exklusiva elbilar i Stockholms­området under hösten.

På Ekerö kunde förra veckan två män i 30-årsåldern gripas i samband med ett tillslag av två elbilar, som tidigare ska ha stulits i Bromma.

Bilarna var värda runt 400 000 kronor styck.

– Vi har sett en markant ökning av stulna bilar under sensommare­n och hösten framförall­t på den typ av fordon som vi beslagtog i samband med gripandet, säger Daniel Almskog, utredare på gränspolis­enheten i region Stockholm, till SVT.

Kriminellt nätverk

De gripna männen är misstänkta för grovt häleri och har i efterhand anhållits av åklagare. Polisen misstänker att personerna ingår i ett nätverk av biltjuvar.

– Vi kan inte bevisa det men vi misstänker att nätverket de ingår i ligger bakom flera av dessa stölder, säger Daniel Almskog.

Bilarna stjäls genom att tjuvarna använder en sändare som tar över signalen från förarens nyckel, och på så sätt kan bilen låsas upp och köras iväg.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? EL-NÄTVERK? Polisen misstänker att ett nätverk inriktar sig på att stjäla exklusiva elbilar i Stockholm.
FOTO: MOSTPHOTOS EL-NÄTVERK? Polisen misstänker att ett nätverk inriktar sig på att stjäla exklusiva elbilar i Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden