Mitt i Täby

Sanna vill väva in oss i julkänsla

PÅ TURNÉ. Bjuder på massor av julmusik och tankar om livet i Min Sanna jul

-

Själva afton blir lätt lite stressig. Det jag tycker så mycket om är tiden före.

Ingen älskar julen mer än Sanna Nielsen. Hävdar hon själv. Och med tanke på att hon började tänka juliga tankar redan i maj ligger det förmodlige­n något i det.

Det är september när vi ses i foajén till Cirkus. Här ska Sanna Nielsen avsluta sin julturné dan före dan före dopparedan. Det kan tyckas tidigt att börja tänka på julen. Inte för Sanna. Hon har funderat på vad hon ska prata om i showen sedan i våras.

– Hur jag har utvecklats under året och så några nya betraktels­er om julen, eller livet i helhet. Hur ska vi klä granen nu när vår son börjar gå, till exempel? Ska vi fästa den med spännband och ha honom i sele och skyddshjäl­m?

Repar länge

För andra året åker hon på turné med Min Sanna jul. Konserten bygger på hennes kärlek till julen.

– Jag vill bjuda på något vackert, varmt och mysigt och så lite roligt och överraskan­de. Sedan vill jag bjuda på att jag spelar piano. Det innebär att jag sitter och repar från och med nu, säger hon.

– Jag kan inte spela när sonen är vaken och har inte vågat testa när han sover, så pappa Jocke måste gå ut med honom en timme. Och jag som minst tänkte dubbla de tre låtar jag spelade förra året…

Ettårige Gibson, som sonen heter, följer med på den drygt månadslång­a turnén precis som i fjol. Sambon Joakim är också där, i egenskap av kapellmäst­are och gitarrist. Barnvakter är redan grejade. Kompisar, mor- och farföräldr­ar ska alternera.

– Vi kommer förmodlige­n kunna natta honom på hotellet före konserten. Fast nu romantiser­ar jag nog hela bilden, han kanske springer in på scenen.

Bra på att skapa stämning

Sanna försöker sätta fingret på varför hon älskar just julen så mycket:

– Själva afton blir lätt lite stressig. Det jag tycker så mycket om är tiden före, när man pyntar huset, bakar lussekatte­r och rullar köttbullar. Men framförall­t att få hänga med min familj, känna gemenskape­n.

Att skapa rätt stämning mer än en månad i förväg är inga problem för julälskare.

– Man kommer in i konserthal­len, där är en massa ljus, man får en pepparkaka och lite glögg, i bakgrunden spelas Michael Bublés julalbum. Så kommer ett intro, man hör Jul, jul eller något annat. Sedan kommer jag i min röda julklännin­g och väver in dem i min julkänsla.

 ?? FOTO: FRED MILLER ?? JULÄLSKARE. Sanna Nielsen ger sig snart ut på julturné. Två dagar före julafton gör hon den enda Stockholms­spelningen, på Cirkus.
FOTO: FRED MILLER JULÄLSKARE. Sanna Nielsen ger sig snart ut på julturné. Två dagar före julafton gör hon den enda Stockholms­spelningen, på Cirkus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden