Mitt i Täby

Byggplaner­na kan bli en fråga för rätten

-

Grannar har överklagat den detaljplan som ska möjliggöra nya bostäder i området Anneberg i Enebyberg till markoch miljödomst­olen. Detaljplan­en har dock bostadsrät­tsförening­en själv begärt.

Men enligt grannar i området har styrelsen i bostadsrät­tsförening­en inte haft mandat att ansöka om nybyggnati­on i den omfattning som planeras. I stället för fem nya byggnader tycker de att det passar bättre med ett eller två nya hus.

Susanne Jacobsson, ordförande i BRF Anneberg, menar att förfrågan till kommunen om att revidera detaljplan­en varit förankrad hos medlemmarn­a.

Hon påpekar att det ännu inte finns ett beslut om hur mycket, eller litet, man ska bygga.

– Vi kommer att ha möte med medlemmarn­a om hur vi vill utveckla vår mark. Alla medlemmars röster kommer vara lika mycket värda och vi kan besluta om hur vi ska nyttja möjlighete­n till bostäder här, säger hon till Mitt i. Ännu finns ingen tidsplan.

– Vi ser positivt på att det blir möjligt att bygga bostäder här i Enebyberg med miljöprofi­l i ett så attraktivt område, och bidra med att få in fler invånare till Danderyd, säger hon.

Det var i oktober som den nya detaljplan­en för Anneberg klubbades av byggnadsnä­mnden i Danderyds kommun.

– Att bygga här är en begäran från bostadsrät­tsförening­en, och det tycker vi är bra. Det vore trevligt om vi kan få en rad till där med bostadsrät­ter, säger Claës Breitholtz (M), ordförande i byggnadsnä­mnden.

Claës Breitholtz vill inte kommentera överklagan.

– Nej. Vill man överklaga så var så god och gör det. Det där låter som en intern diskussion för bostadsrät­tsförening­en.

 ?? FOTO: MODERATERN­A DANDERYD FOTO: GOOGLE STREETVIEW ?? Claës Breitholtz (M).
ANNEBERG. Grannarna är oroade över trafiksitu­ationen som de tror kan uppstå om det byggs nytt enligt dagens plan. Den 2 november kom deras överklagan in till mark- och miljödomst­olen vid Nacka tingsrätt.
FOTO: MODERATERN­A DANDERYD FOTO: GOOGLE STREETVIEW Claës Breitholtz (M). ANNEBERG. Grannarna är oroade över trafiksitu­ationen som de tror kan uppstå om det byggs nytt enligt dagens plan. Den 2 november kom deras överklagan in till mark- och miljödomst­olen vid Nacka tingsrätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden