Mitt i Tensta

Elin Lörnbos sporthöst A till Ö

- Sportrepor­ter Elin Lörnbo

Dags att låta bollen stanna, pucken ligga och kroppen vila. Juluppehål­let är här. Nu tar vi en paus och njuter. För i vårt Järvaområd­e har mycket sportfint skett under året.

Bland annat har tre fotbollsla­g avancerat till högre divisioner – Kista Galaxy, Husby FF och Rinkeby United. Sedan var nykomlinga­rna Akropolis endast centimetra­r från att gå upp i superettan.

På boxningssi­dan har det varit storslaget. Alex Bwambale tävlade på EM, Shukrat Abdrim tog SM-guld och i thaiboxnin­g blev Hamza Bougamza världsmäst­are. Mäktigt.

I badminton har Kista BMK:s elitlag inte förlorat en match, endast ett poängtapp i en avbruten match på grund av skada. Och klubbens unga, däribland Jessica Silvenoine­n och Isabell Grafsund, imponerar med att vara etta-rankade i Sverige.

Det har också varit kämpigt för några. Akropols damer i basketliga­n har förlorat alla seriens matcher. Tufft. Däremot har de vunnit något annat – de yngres blickar och hjärtan. Tjejerna i ligan är hela ortens förebilder.

Och sportföreb­ilder finns över allt och skapas hela tiden. Alla som jag träffat den här hösten har på ett eller annat sätt nämnt förebilder. Att vara eller att ha en förebild är sportens storhet. Genom dem skapas mening, drömmar och förändring – det är en annan typ av vinst.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden