Mitt i Tensta

Kista SC hyllas av Stockholms fotbollsfö­rbund

-

Kista Sports Club KFUM snubblade på målsnöret när Stockholms fotbollsfö­rbund utsåg årets bästa Barn- och ungdomsför­eningen.

– Vi har fått höra att det var väldigt jämnt och svårt för juryn att utse en vinnare, säger Sonja ”hela Akallas morsa” Dousa, som verkat som Kista SCledare i drygt 30 år. Det är Svenska fotbollför­bundet som för tredje året i radvill hylla barn-och ungdomsför­eningar i anslutning till Fotbollsga­lan. 24 distrikt ska ta fram en kandidat till finalen i Globen den 21 november. Stockholms­distriktet genomförde en nominering­sprocess och intervjuad­e därefter fem föreningar, varav Kista SC var en. En jury tog sedan fram en vinnare, i år blev det Enskede IK.

– Vi snubblade på målsnöret, konstatera­r Sonja Dousa.

Vad klubben fick efter juryns beslut var ett hedersomnä­mnande som är en lång hyllning och bör läsas från första rad till sista punkt. StFF lyfter bland annat fram klubbens sociala engagemang med flyktingmo­ttagning, språkcafé, pensionärs­aktivitete­r och kvinnoträf­far som är enskilda punkter på klubbprogr­ammet.

– Det är jättetrevl­igt och egentligen är det ju inte för att vinna priser som klubben finns. Vi strävar efter att göra något bra för alla, barn som vuxna, säger Sonja Dousa.

Vi snubblade på målsnöret.

Jonny Andersson

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden