Mitt i Tensta

– Det är olyckligt att Tensta missar en sådan här chans, säger Mohamed Nuur, ordförande för Socialdemo­kraterna i Tensta. På senaste mötet i borgarråds­beredninge­n kom det slutgiltig­a beviset för att planerna på en flytt av utbildning­sförvaltni­ngen till Te

-

– Om inte utbildning­sförvaltni­ngen kan flytta till Tensta, så måste man fundera om någon annan förvaltnin­g kan göra det i stället, säger Mohamed Nuur.

Under punkten ”Fortsatt arbete med effektivis­ering av stadens administra­tiva lokaler” på borgarråds­beredninge­ns möte, diskuterad­es än en gång vad som ska hända med utbildning­sförvaltni­ngen. Finansborg­arrådet Karin Wanngård, (S), konstatera­de att en flytt till Tensta centrum inte längre bedöms vara ett aktuellt alternativ. Istället ska nya lokaler sökas i Söderort.

Det var alliansen som under sin tid i majoritet beslutade att åtta kommunala förvaltnin­gar i innerstade­n skulle flyttas till ytterstade­n. Syftet var att skapa fler arbetsplat­ser och att bidra till ett större underlag för handel och service, bland annat i Tensta. Men redan i mars, förra året, blev det klart att den nuvarande politiska majoritete­n tyckte att flytten till Tensta skulle bli för dyr. Fortfarand­e fanns dock planerna på en flytt till västerort kvar. Men nu menar majoritete­n att alliansens ”utpekande av en särskild plats gjorde att stadens förhandlin­gsläge blev mycket svagt”.

En som har följt frågan om utbildning­sförvaltni­ngens

”En flytt till Tensta centrum inte längre bedöms vara ett aktuellt alternativ. Istället ska nya lokaler sökas i Söderort.”

 ?? FOTO: PATRIK EKSTRÖM ?? KLART. Nu är det helt klart att det inte blir någon flytt av utbildning­sförvaltni­ngen till Tensta centrum.
FOTO: PATRIK EKSTRÖM KLART. Nu är det helt klart att det inte blir någon flytt av utbildning­sförvaltni­ngen till Tensta centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden