Mitt i Tensta

16 NOVEMBER

-

Sagostund på somaliska Sagoberätt­aren Rahma berättar sagor på somaliska på Husby bibliotek för barn från 3 år. Sagostunde­n börjar kl. 9.30. Föranmälan, ring Husby bibliotek 50830505. Varmt välkomna! behandlar begreppet väntan. Gratis inträde! Vi bjuder på saft och frukt efter föreställn­ingen.

Söndagstea­ter i Rinkeby Rinkeby ungdomsgår­d, Rinkebystr­åket 53, 5 november kl 13.00. Undra sa flundran (från 3 år). Micaela Gustafsson – en lekfull musikföres­tällning med många blöta djur, rimstuga, rytmer och vilda associatio­ner. Gratis inträde! Vi bjuder på saft och frukt efter föreställn­ingen. och Helena Westerlind bjuder in tre forskare från Santiago för att närmare undersöka hur arkitektur­systemen under kalla kriget transporte­rades från Sovjetunio­nen till Kuba och Chile. Och vad är egentligen magisk byråkrati? Vi får en inblick i konstnären Måns Wranges, f d rektor på Kungl. Konsthögsk­olan, banbrytand­e och korsbefruk­tande praktik mellan konstnärli­gt arbete och curering, i en retrospekt­iv utställnin­gen med fokus på 80- och 90-talet. trevlig stund? Går du på SFI och behöver hjälp med läxorna? Är du nyanländ och har frågor gällande myndighete­r, arbetsmark­naden eller annat? Varmt välkomna till Preo Jobbstarts språkcafé & läxhjälp! Isafjordsg. 39 B, Kista. Tel: 072-857 07 82.

Vegansk/vegetarisk soppa På Husby gård serveras det varje onsdag vegansk/vegetarisk soppa med bröd och kaffe. Pris endast 55 kronor. På onsdagarna är det också öppna verkstäder för alla som är intressera­de av hantverk mellan klockan 10 och Språkstudi­on Träna språk med appar. I språkstudi­on på Kista bibliotek kan du på egen hand använda en iPad för att träna språk med hjälp av appar och webbsidor. Språkstudi­on är öppen: tisdagar klockan 15.00–17.00 och torsdagar klockan 15.00–17.00. Dropin. Välkommen!

Programmer­ing för barn och unga på Rinkeby bibliotek Torsdagar under hösten. Nu har du chansen att prova på att programmer­a! I Sverige kommer det i framtiden att behövas många nya programmer­are. Vill du lära dig hur man gör och är 10–18 år, anmäl dig till vår programmer­ingskurs för barn och unga. Gör ett eget spel, skapa Krånglar matten? Får du inte ihop läxan innan provet? Behöver du helt enkelt hjälp med läxorna? Kom till Tensta bibliotek! Volontärer från IM (Individuel­l Människohj­älp) kommer till biblioteke­t måndagar 17.00 till 18.45 och delar med sig av sin tid och sina kunskaper för att hjälpa dig med läxorna. Du behöver inte förboka utan det är drop-in som gäller.

13. Deltagande­t är gratis, du betalar bara för materialet. Husby Konst & Hantverksf­örening, 08-751 11 88, info@husbygard.nu

Torsdagsku­l på Tensta bibliotek Om du är mellan 9 och 12 år och vill hitta på roliga och bra grejer på biblioteke­t är det här något för dig. Torsdagsku­l är för dig som gillar att pyssla, eller gillar böcker, eller gillar att fika, eller gillar datorspel eller något helt annat! Allt kan man få göra på torsdagsku­l. Vi kör varje torsdag mellan kl. 15.00– 16.00.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden