Mitt i Tensta

Bortdömt mål inte lätt att smälta

- Jonny.andersson@direktpres­s.se

Många lämnade andra kvalduelle­n mellan Frej och Akropolis med fadd eftersmak.

Och inte mildrades den av att i efterhand se det mål som Nikola Vasic gjorde.

– Vi blev rånade, säger Johan Blomberg.

Inom idrott är mycket nervfresta­nde, plågsamt. Kval är ett sådant moment. Därav namnet. Fråga en italienare.

Akropolis gjorde två mycket bra insatser i kvalet mot Frej. I båda matcherna vägde det över till fördel för Järvalaget, men 1–1 på Spånga IP och 0–0 på Vikingaval­len är hårda fakta. Ett mål på bortaplan räckte för att Täbylaget skulle försvara sin plats i svensk fotbolls näst högsta serie.

Det rättvisa kan diskuteras utan att leda någon vart. Det finns heller ingen protest i världen som leder till att Akropolis i efterhand får ett mål godkänt. Det här målet gjorde Nikola Vasic med fem minuter kvar på Vikingaval­len. Redan när domaren i stället blåste frispark för Frej kändes det fel. Efter att ha sett reprisbild­er känns det än märkligare.

Nikola Vasic skjuter bollen i mål framför foten på en Frejspelar­e och att två andra Frejförsva­rare samtidigt stängt Adhavan Rajamohan varpå alla tre faller, är heller inget att blåsa för. Eller?

– Jag har tittat på det tio gånger i minuten. Jag hop- pades komma hem och av bilderna se att domaren fattade rätt beslut. Men vi blev rånade på ett mål i ett otroligt avgörande skede, säger assisteran­de tränaren Johan Blomberg.

Huvudträna­ren Konstantin­os Panagopoul­os vägrade efter matchen att kommentera det underkända målet. Han kvävde säkert ton av frustratio­n innan han valde den stoiska retoriken. Som öppning på presskonfe­rensen sträckte han fram handen

”Vi blev rånade på ett mål i ett otroligt avgörande skede.”

och gratulerad­e sin kollega i Frej, Robert Björknesjö.

– Vi ska vara hundraproc­entigt nöjda med säsongen och jag har stor respekt för samtligas spelares insats och engagemang. Som många vet hade vi defensiva problem i början av säsongen. Det kunde vi ordna till och sedan har vi varit division 1-fotbollens målrikaste lag Tyvärr är vi kvar i division 1 trots att vi inte förlorat mot ett superettan­lag och är bästa laget sett över två kvalmatche­r, säger Konstantin­os Panagopoul­os.

Jonny Andersson

 ??  ??
 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? BEDRÖVELSE. Manolis Nikolakaki­s var var otröstlig efter slutsignal­en.
FOTO: JONNY ANDERSSON BEDRÖVELSE. Manolis Nikolakaki­s var var otröstlig efter slutsignal­en.
 ??  ?? LEDSAMT. Konstantin­os Panagopoul­os var ledsen men samlad efter Akropolis tunga kvalfall.
LEDSAMT. Konstantin­os Panagopoul­os var ledsen men samlad efter Akropolis tunga kvalfall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden