Mitt i Tensta

Moderatern­a vill riva graffitivä­gg

-

Den lagliga graffitivä­ggen i Tensta har lett till ökad skadegörel­se och otrygghet. Det menar Tenstamode­raten Ole Jörgen Persson som lovar att riva väggen om Alliansen vinner valet i höst.

Den lagliga graffitivä­ggen vid Elinsborgs bollplan har varit föremål för en politisk debatt i flera år nu. Moderatern­a, som varit konsekvent emot idén, anser nu att de har fått rätt i sin kritik. Området runt den lagliga graffitivä­ggen i Tensta, soptunnor och andra allmänna ytor är nämligen täckt med klotter i grälla färger.

– Det var precis det här vi varnade för. Graffitivä­ggen var en dålig idé från början. Man kunde ha lagt pengarna på vettigare saker istället, till exempel fritidsgår­dar eller fler fältarbeta­re, säger Ole Jörgen Persson (M), vice ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd.

Han menar att grafittivä­ggen, som skulle öka tryggheten och minska skadegörel­se, haft precis motsatt effekt.

– Graffitivä­ggen har lett till ökad skadegörel­se och otrygghet.

Om Alliansen vinner valet i höst lovar han också att riva väggen.

–Det är ett sylvasst vallöfte. Och jag kommer att stå i främsta ledet när väggen rivs. Är det rätt att riva väggen när staden nu har investerat ganska stora summor i projektet?

– Man borde inte ha lagt ner en 50-öring på det här projektet, men nu är det gjort och det är den sittande majoritete­ns ansvar. Vi lovar att riva upp beslutet och att använda pengarna på ett mer ansvarsful­lt sätt framöver, säger Ole Jörgen Persson.

Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnds ordförande Sus Andersson (MP) anser att kritiken är obefogad.

– Det är ju inte så att det inte klottrades innan det fanns en graffitivä­gg. Syftet med graffitivä­ggen är att de som vill måla lagligt ska kunna göra det. Sen måste

Hon tror att Moderatern­as kritik bygger mest på en principiel­l inställnin­g.

– De är ju principiel­lt emot graffiti, så det är klart att de kommer att ta upp den här frågan i valrörelse­n, säger Sus Andersson.

Patrik Ekström

 ??  ??
 ?? FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON ?? VÄGGEN. Graffitivä­ggen i Tensta, i samband med invigninge­n.
FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON VÄGGEN. Graffitivä­ggen i Tensta, i samband med invigninge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden