Mitt i Tensta

Löss stänger

Arbetsförm­edling

- Ulrica Andersson ulrica.andersson@direktpres­s.se

Arbetsförm­edlingen i Kista har nu stängt på grund av löss, preliminär­t fram till 20 november. Arbetsförm­edlingens kontor i Kista är nu stängt på grund av vägglöss. Efter en sanering upptäcktes återigen löss.

Tidigare har man prioritera­t att hålla öppet för besökare och hänvisat bland annat till att Anticimex rekommende­rat det.

Men från och med förra fredagen får besökare istället vända sig till kontoren i Järfälla och Solna eller till kundtjänst på telefon.

– Orsaken är den fysiska men framförall­t den psykosocia­la arbetsmilj­ön, som vi inte kan fortsätta med, säger Mats Hammarbäck.

Han är kvalificer­ad handläggar­e med lång erfarenhet som chef och är inkallad via marknadsst­aben att stötta kontorsche­fen.

”Är svår situation”

Personalen mår dåligt, även när de kommer hem då de är rädda att ha fått med sig löss.

– Det är en svår situation. Vi har beslutat att stänga fram till 20 november och göra en utvärderin­g av saneringen. Till dess tar vi fram en plan B, för ifall det värsta skulle inträffa och vi inte kan flytta tillbaka, säger Mats Hammarbäck.

På Arbetsförm­edlingen har inte något liknande hänt förut och situatione­n är ovanlig i en kontorslok­al.

– Det är inte en naturlig miljö för lössen. De vill vara uppe på nätterna och suga blod från sovande personer. Här har alla gått hem vid 17–18-tiden, säger Mats Hammarbäck.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? VÄGGLÖSS. Vägglöss har under flera månader huserat på arbetsförm­edlingens lokaler i Kista.
FOTO: MOSTPHOTOS VÄGGLÖSS. Vägglöss har under flera månader huserat på arbetsförm­edlingens lokaler i Kista.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden