Mitt i Tensta

Om en förening får mer – så får en annan mindre

-

beslutat att Livstycket i Tensta, som är en viktig och unik verksamhet, får fyra miljoner kronor i stöd från Stockholms stad för 2019 för att kunna fortsätta sin verksamhet. Det är lika mycket som förra året.

Socialnämn­den ger varje år 100 miljoner kronor i bidrag till 96 föreningar som gör många viktiga saker. Livstycket får det tredje största bidraget av alla.

Många stockholma­re gör viktiga frivilliga insatser för sina medmännisk­or. Föreningar och frivilliga kan på ett annat sätt än myndighete­r komma människor nära och tänka nytt.

Politikern­as uppgifter är att varje år besluta vilka föreningar som ska få pengar och hur mycket. Eftersom alla föreningar som får pengar bedriver viktig verksamhet, kan inte alla få allt de vill ha från socialnämn­den.

själva samla in pengar, be företag om sponsring etcetera. Socialnämn­dens pengar måste i första hand gå till socialtjän­stens huvuduppgi­fter. Ger vi mer pengar till en förening, innebär det att en annan förening får mindre.

Det är en svår avvägning mellan hur bra och viktig verksamhet­en är, hur många den når och till vilken kostnad.

Livstycket får fyra miljoner kronor. Men det är en av de dyraste verksamhet­erna per deltagare som får stöd. Antalet deltagare har sjunkit.

Då kan vi inte ge dem mer pengar och ta bort från andra föreningar. Livstycket fortsätter att få mycket pengar även nästa år. Jag hoppas därför att styrelsen hittar nya idéer för att driva verksamhet­en vidare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden