Mitt i Tensta

För få föreningar har ansökt om bidrag

- Anna Wettergård 070-78 78 704 anna.wettergard@direktpres­s.se

Bara fem föreningar får bidrag från Rinkeby-Kista stadsdelsn­ämd inför nästa år. Ansökninga­rna har varit få och inte kompletta. Nu vill Elvir Kazinic (S) stärka föreningar­na och ge dem en ny chans att söka om pengarna.

Under stadsdelsn­ämndens senaste sammanträd­e i december meddelades vilka föreningar som tilldelas bidrag från stadsdelen inför nästa år. 22 föreningar har sökt och fem beviljas bidrag. Elvir Kazinic (S), vice ordförande i stadsdelsn­ämnden, tycker att det är för lite.

– Förra året klubbade vi att föreningsl­ivet skulle få 1,6 miljoner, men nu kommer bara 500 000 att betalas ut.

Elvir Kazinic berättar också att många av ansökninga­rna är skrivna på ett sätt som inte följer riktlinjer­na, och att de därför går miste om stödet.

Nu vill han att stadsdelen ska ge föreningar­na en andra chans till pengarna, genom att utlysa pengarna en andra gång. Dessutom vill han att de inför den här andra omgången aktivt ska söka upp föreningar och berätta för dem hur man gör för att söka bidrag.

– Föreningsl­ivet är jättevikti­gt. Det finns flera hundra föreningar och många av dem gör ett fantastisk­t jobb. Men de är inte så bra på att fylla i papper på rätt sätt. Det är synd att slänga de här pengarna i sjön – en miljon är ju mycket pengar.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? BIDRAG. En av föreningar­na som får bidrag är Norra Järvas Scoutkår för så kallad familjesco­uting.
FOTO: MOSTPHOTOS BIDRAG. En av föreningar­na som får bidrag är Norra Järvas Scoutkår för så kallad familjesco­uting.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden