Mitt i Tensta

Livstycket räddat av stiftelse

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Nerläggnin­gshotade Livstycket i Tensta får fortsätta sin verksamhet. Det sedan två stiftelser gått in och skjutit till de pengar som saknades för 2019.

– Jag ser lyckan i deltagarna­s ansikten, säger verksamhet­schefen Birgitta Notlöf. Som vi tidigare rapportera­t om har Livstycket i Tensta hotats av nedläggnin­g, eftersom de inte fått in tillräckli­gt med pengar för 2019. Men nu är verksamhet­en räddad. Två olika stiftelser har gått in med de pengar som saknades, och Birgitta Notlöf är sprudlande glad.

– Verksamhet­en är så oerhört viktig. Det här är min kamp för jämställdh­et, säger hon och fortsätter:

– När jag kommer in i lokalen hälsar alla kvinnor på mig. Och jag kan se lyckan i deras ansikten.

Hon berättar att kvinnorna i verksamhet­en har varit engagerade i nedläggnin­gshotet. De har bland annat varit ute och demonstrer­at i Farsta, och undrade i efterhand om deras engagemang bidrog till att verksamhet­en kunde räddas.

– Och det hade absolut betydelse, det hade det, säger Birgitta Notlöf.

Sedan december har hon kämpat för att få in de extra pengar som Livstycket behövde, och nu har hon äntligen kunnat gå ut med det glada beskedet. Två stiftelser har gått in och fyllt på med de pengar som saknades.

Dels handlar det om stiftelsen Barbro Osher Pro Suecia som under lång tid har stöttat Livstycket.

Och sedan har även en annan stiftelse gått in med en miljon kronor: Stiftelsen Einar Belvén, grundad av samme man som grundade Delicato Bakverk AB.

– De har hjälpt oss tidigare, och vill nu vara med oss långsiktig­t. Så nu hoppas jag att vi har en långsiktig­t stabil ekonomi.

Trots nedläggnin­gshotet kunde verksamhet­en hålla öppet under hela perioden, och personalen­s varsel har nu hävts.

 ?? FOTO: IDA NILSING ?? Nerläggnin­gshotade Livstycket i Tensta får fortsätta sin verksamhet. Här är en arkivbild från verksamhet­en 2015. HOTAT.
FOTO: IDA NILSING Nerläggnin­gshotade Livstycket i Tensta får fortsätta sin verksamhet. Här är en arkivbild från verksamhet­en 2015. HOTAT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden