Mitt i Tensta

Finns det något lustfullt i att grisa ner?

- JONNY ANDERSSON Reporter Prata med mig! namn.namn @direktpres­s.se

Häromdagen gick jag efter en promenad i blötsnö direkt in på företagsho­tellets gemensamma toalett. När besöket var avklarat insåg jag vilka spår, från kängorna, jag var på väg att lämna efter mig. ”Så pinsamt”, var enda tanken och med ett knippe pappershan­ddukar i näven hukade jag mig och backade ut samtidigt som pappershan­ddukarna fick svepa utmed golvkaklet.

Nej, jag tillhör nog inte de som är extremt duktiga, knappt ens speciellt noga på städområde­t. Men. Är det inte obegriplig­t att vi kan låta pappershan­dduken hamna på golvet, nedanför papperskor­gen, när vi lämnar toaletten.

Och är det inte fullständi­gt vansinnigt att låsa upp återvinnin­gsstatione­n, kliva in och släppa soppåsen direkt innanför dörren – trots att det finns en lång rad av gigantiska gröna vagnar som är ämnade för olika avfall?

Finns det kanske något lustfyllt och spännande i att grisa när ingen ser?

I somras skrev jag om problemen med gäss på grönområde­n i anslutning till sjön Norrviken. Gässen hade inte varit ett lika stort problem om vi inte struntat i att lämna kvar våra picknick-rester.

Jag besökte även Städa Sveriges 30-årsjubileu­m i fjol. Sveriges 44 specialidr­ottsförbun­d har under dessa 30 år plockat upp 45 miljoner kilo skräp i vår natur. 45 miljoner kilo!

Visst känns det som en vikt du och jag kan minska i framtiden.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden