Mitt i Tensta

Fler ljudlarm sätts upp vid förskolor

Det finns redan ljudlarm på ett antal förskolor i Rinkeby. Nu får en förskola i Husby ett larm. På kvällar och helger ska ett högfrekven­t ljud få bort ungdomar från området.

- Stella Papapanagi­otou stella.papapanagi­otou@direktpres­s.se

Den som planerar hemmalov i sommar behöver inte oroa sig för att bli uttråkad. Programmet för barn och unga i Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista är fullmatat med sport, kultur, kurser och utflykter.

Kollon och dagläger, gratis föreställn­ingar, sport och kurser i dans och konst och aktivitete­r på stadsdelen­s torg. Sommarlovs­programmet för barn och unga i Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista är en fullmatad buffé med saker att hitta på.

– Vi har dammsugit områdena efter aktivitete­r. Det finns oerhört mycket med det gäller ju också att folk vet om det! säger Rita Skans Hemå, kultursamo­rdnare i Spånga-Tensta.

Informatio­n om varje aktivitet, både i stadsdelar­nas egen regi och saker som ordnas av föreningar och andra aktörer har därför samlats i en 24-sidig broschyr. Den har tryckts upp i 18 000 exemplar som nu sprids runt om i SpångaTens­ta och Rinkeby-Kista.

– Häromdagen levererade­s programmet till samtliga förskolor och grundskolo­r. Man kan hämta program på biblioteke­n, medborgark­ontoren, fritidsgår­darna, under Sommar på torget och vi kommer att stå och dela ut under Järvavecka­n på Spånga IP, säger Rita Skans Hemå.

 ?? FOTO: FELICIA KARLSSON/ANNA RÖNNQVIST/LINDA GREN ?? SOMMARLOV. Det kommer att finnas massor attt göra i Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista i sommar.
FOTO: FELICIA KARLSSON/ANNA RÖNNQVIST/LINDA GREN SOMMARLOV. Det kommer att finnas massor attt göra i Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden