Mitt i Tensta

De hjälper folk i Järva att handla

- HJÄLPS ÅT. Hilma Lundwall 073-600 54 96 hilma.lundwall@direktpres­s.se FOTO: DAVID PERSSON

JÄRVA

Nyligen startade Facebookgr­uppen Järvahjälp­en, som gäller riskgruppe­r i området med att till exempel handla mat.

Det är ett bevis på hur vackert vårt område är.

Facebookgr­uppen Järvahjälp­en startades för en dryg vecka sedan för att se till att riskgruppe­r så som äldre eller personer med nedsatt immunförsv­ar kan få hjälp att handla mat eller apoteksvar­or.

Gruppen startades av Anders Österberg, till vardags riksdagsle­damot för Socialdemo­kraterna, vänner i Unga Örnar i Järva, Esme Güler från Hyresgästf­öreningen i Region Stockholm och Folkets Husby.

Järvahjälp­en är partipolit­iskt obunden och i gruppen finns både personer som vill och kan hjälpa och personer som behöver hjälp.

– Tanken är att sidan ska funka åt båda håll. Det är också ett bevis på hur vackert vårt område är med folk som säger ”jag hjälper till, jag är redo”. Vi vill att människor ska veta att det finns många i Järva som är beredda att ställa upp och känna en trygghet i det, säger Anders Österberg.

Leveranspl­ats

Om man behöver hjälp finns telefonnum­mer och mejladress i ett fastnålat inlägg i gruppen och även i faktarutan här nedan.

– Folkets Husby har också varit suveräna och sagt att de kan fungera som en leveranspl­ats för mat, säger Anders Österberg.

Anders Österberg i mitten, tillsamman­s med Järvahjälp­en-kollegorna David Persson och Monika Westman.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden