Mitt i Tensta

”De som har förlorat sina liv förtjänar bättre än att bli reducerade till siffror”

- Ahmed Abdulahi Mohamed (MP), kommunfull­mäktigeled­amot och Järvabo

Förra veckan fick

hela svenska folket veta det jag och många med mig redan vetat om, sex av våra vänner har tyvärr gått bort i covid-19. Vi sörjer våra vänner och fokuserar på det viktigaste, att stötta familj och vänner.

När informatio­nen nådde tidningarn­a var det tyvärr väldigt många som tog tillfället för att vädra sina främlingsf­ientliga åsikter. Istället för att fokusera på att se till att skydda våra äldre och särskilt utsatta överallt i samhället valde flertalet att driva politik som ökar på polariseri­ng och främlingsf­ientliga åsikter. Reaktioner­na har varit starka här i Järva. Spekulatio­nerna kring vilka faktorer som ligger bakom situatione­n har varit många.

De som har förlorat sina liv förtjänar bättre än att bli reducerade till siffror och statistik där vissa i samhället försöker plocka billiga politiska poäng på deras bekostnad.

Under dessa svåra omständigh­eter som råder till följd av pandemin så är det viktigare än någonsin att vi visar solidarite­t för våra medmännisk­or. Det viktigt att vi som samhällsme­dborgare och medmännisk­or hjälper varandra och inte sprider falsk eller missvisand­e informatio­n. Nu har vi chansen att visa det som gör vårt fria och öppna samhälle till ett föredöme.

Mobiliseri­ng sker på olika håll, myndighete­rna samordnar, stadsdelen informerar och civilsamhä­llet är aktiva. Vi är många som vill hjälpa till för att smittsprid­ningen i Järva-området ska sjunka. Där borde fokus ligga.

Många boende i Järva är oroliga över en ökad polariseri­ng och stigmatise­ring, men vi får inte glömma att i Järva bor även många som jobbar inom våra högriskyrk­en som läkare, undersköte­rskor, sjuksköter­skor och inom äldreomsor­gen. De räddar liv varje dag.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? FOKUS. Enligt skribenten har det blivit fel fokus efter rapportern­a om convid-19 från Järvaområd­et.
FOTO: MOSTPHOTOS FOKUS. Enligt skribenten har det blivit fel fokus efter rapportern­a om convid-19 från Järvaområd­et.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden