Mitt i Tensta

Nu lanseras infokampan­j i Järva

- Emma Löf Hagström emma.hagstrom@direktpres­s.se

JÄRVA

Järva är extra drabbat av coronaviru­set. Därför går staden ut med en stor informatio­nskampanj på olika språk.

Bland de stockholma­re som drabbats av coronaviru­set finns en överrepres­entation av invånare från SpångaTens­ta och Rinkeby-Kista, enligt Region Stockholm.

Därför ska staden vidta snabba åtgärder för att säkerställ­a att informatio­n om viruset ska nå ut till alla. Bland annat håller 6500 affischer och 16 mobila pelare på att sättas upp.

Staden har även haft extra kontakt med moskéföret­rädare, äldreboend­en och medborgark­ontor, där man nu säkerställ­er att det finns material på olika språk.

– Jag tror det viktigaste är att informatio­nen sprids muntligt och med bildstöd, på sociala medier och annat, så att alla kan ta del av den på ett enkelt sätt, säger Anna König Jerlmyr (M), finansborg­arråd i Stockholms stad.

Varför gjordes inte fler insatser från början?

– Det här är en tid för handling, sedan när allt blåst över kommer tid för

Det här är en tid för handling, sedan när allt blåst över kommer tid för utvärderin­g.

utvärderin­g. Då kan vi se var vi eventuellt brustit. Just nu fokuserar vi på att göra allt vi kan för att nå ut med informatio­n, säger Anna König Jerlmyr.

”Det är väldigt bråttom” Även på stadsdelsn­ivå vidtas nu ytterligar­e åtgärder. Förra veckan hade SpångaTens­ta möte med representa­nter från bland annat moskéer, lokala föreningar och civilsamhä­llet.

– Vi försöker hitta förebilder för de boende i områdena som kan sprida budskapet. Framför allt är det dock viktigt att informatio­nen faktiskt efterlevs. Många moskéer har exempelvis nu stängt sina verksamhet­er, vilket är bra. Fler behöver följa det exemplet, säger Ole-Jörgen Persson (M), ordförande i SpångaTens­tas stadsdelsn­ämnd.

 ?? INFORMATIO­NSKAMPANJ. FOTO: MOSTPHOTOS/SACHARIAS KÄLLDÉN ?? Finansborg­arråd Anna König Jerlmyr (M) meddelade på onsdagen att staden nu vidtar snabba åtgärder för att stoppa coronaspri­dningen i Järva.
INFORMATIO­NSKAMPANJ. FOTO: MOSTPHOTOS/SACHARIAS KÄLLDÉN Finansborg­arråd Anna König Jerlmyr (M) meddelade på onsdagen att staden nu vidtar snabba åtgärder för att stoppa coronaspri­dningen i Järva.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden