Mitt i Tensta

Med vår lilla insats ska folk känna en trygghet

- Företrädar­e för Järvahjälp­en

och vackra initiativ som tas nu för att visa att Sverige är ett samhälle som håller ihop. I Järva har vi startat Järvahjälp­en för att kunna bistå äldre och personer i riskgrupp med handling och enklare ärenden.

Det är väldigt lätt när vardagen rullar på att tänka – varför behöver vi alla föreningar som finns i Sverige? Men faktum är att civilsamhä­llet och alla folkrörels­er nu mitt i krisen mobilisera­r otroligt bra när det väl gäller. Människor i en demokrati som verkar i föreningar skolas i att ta ansvar. Det är lätt att glömma av det när en budget ska tas och det behöver sparas.

Med vår lilla insats så ska folk i vårt lokala område känna en trygghet att det finns unga som är beredda att ställa upp. En gång i tiden tog ni som idag är äldre hand om oss. Nu vill vi ställa upp för er. Därför är det bra om du också som läser detta och är ung är redo att starta ett initiativ i ditt område med människor som är redo att göra saker. Coronaviru­set är rätt lurigt och krisinsikt­en kommer inte alltid direkt. Men när folk i bostadsomr­ådet bärs ut på bårar av ambulanspe­rsonal i någon slags rymddräkte­r så blir det skrämmande verkligt.

Över hela landet skapas det grupper på nätet. Det är otroligt bra. Speciellt de grupper som tar ett lokalt ansvar. Glöm inte att meddela hur det går att komma i kontakt med din grupp. Tänk på att både ge mail och telefonnum­mer men även Facebook.

Något annat att tänka på? Ja. Lyssna hellre på Folkhälsom­yndigheten än låtsasexpe­rter som försöker sälja silvervatt­en och dylikt eller underminer­a myndighete­r via påverkanso­perationer.

Låt inte förvirring vara vår ledstjärna utan tilliten till varandra, att vi som ett land ska klara detta tillsamman­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden