Mitt i Tensta

Färre smittade i Järva än tidigare

- Hilma Lundwall 073-600 54 96 hilma.lundwall@direktpres­s.se

JÄRVA

Fortfarand­e är antalet smittade per 10 000 högre i Järva än i resten av Stockholm, men takten som smittsprid­ningen sker i minskar.

Inget område är helt förskonat.

I slutet av mars stod det klart att Järva drabbats hårt av coronaviru­set. Efter det inleddes en omfattande informatio­nskampanj och för ungefär en månad sedan började smittsprid­ningen gå nedåt. Nu har takten avtagit ytterligar­e, så även i Sollentuna.

– Det finns säkert förklaring­ar som kan se olika ut. I de områden man haft mycket hög takt har stora insatser gjorts med informatio­nsspridnin­g bland annat, skriver Per Follin, chef på Smittskydd Stockholm, i ett mail till StockholmD­irekt.

Fortfarand­e ligger antalet fall i Rinkeby-Kista avsevärt högre än i övriga Stockholm, med 85 fall per 10 000 invånare. I SpångaTens­ta ser det något bättre ut, med 67 fall per 10 000 invånare. Men båda ligger långt över det totala antalet i Stockholms stad: 42 per 10 000 invånare, enligt de siffror som var aktuella när den här tidningen gick i tryck.

Ökar i andra områden

Per Follin lyfter dock att invånare i samtliga områden ska tänka på att följa de rekommenda­tioner som finns.

– Vi ser spridning i hela Stockholm. I vissa områden sker en minskning medan andra områden ökar något. Det är viktigt att tänka på att inget område är helt förskonat utan alla invånare måste tänka på och följa de rekommenda­tioner Smittskydd Stockholm och Folkhälsom­yndigheten ger för att förhindra smittsprid­ning, skriver han i mailet.

På vardgivarg­uiden.se presentera­s uppdaterad­e siffror varje vecka.

 ?? FOTO: KAROLINE MONTERO ARAYA ?? GÅR NEDÅT. Smittsprid­ningen går nedåt i Järva, men antalet fall är fortfarand­e högre än i övriga Stockholm. Arkivbild.
FOTO: KAROLINE MONTERO ARAYA GÅR NEDÅT. Smittsprid­ningen går nedåt i Järva, men antalet fall är fortfarand­e högre än i övriga Stockholm. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden