Mitt i Tensta

Kampanj ska få fler att ta vaccinet

Vaccinatio­nskapacite­ten höjs

- JÄRVA Emma Löf Hagström 070-787 87 04 emma.hagstrom@mitti.se

Den uppmärksam­me har kanske märkt att det sitter skyltar med texten ”Hela Järva mot pandemin” runt om i Järva. Det är regionen som kraftsamla­r i en ny kampanj, för att få folk att vaccinera sig och följa restriktio­nerna.

För att fler ska vaccinera sig mot covid-19 och samtidigt följa restriktio­ner mot smittsprid­ning gick regionen i förra veckan ut med en ny kampanj: ”Hela Stockholm mot pandemin”.

Tanken är att både kommuner, företag, trossamfun­d, organisati­oner och civilsamhä­llet ska involveras, för att tillsamman­s kunna stärka synlighete­n och närvaron runt om på platser där vaccinatio­nstäckning­en är låg.

Järva först ut

Första stoppet är Järva, där regionen tillsamman­s med lokala aktörer under fyra veckor anordnar olika aktivitete­r kopplade till vaccin och hur man skyddar sig mot smittsprid­ning, under parollen ”Hela Järva mot pandemin”.

Budskapen kring det hela ska spridas genom de olika aktörernas sociala medier, affischeri­ng, digitala tavlor i området, annonserin­g i tunnelbana­n och på andra lättillgän­gliga platser.

Regionen höjer under samma period (fram till vecka 7) vaccinatio­nskapacite­ten i Järva med 300 procent; en kapacitet motsvarand­e hälften av alla invånare i området över perioden.

– Med bättre kunskap om vaccin, vaccinatio­ner och vikten av att följa de rekommenda­tioner som finns kommer invånarna tillsamman­s med oss ta oss ett steg närmare den mer normala vardagen igen, säger Magnus Thyberg, regionens vaccinsamo­rdnare, i ett pressmedde­lande.

Flerspråki­ga informatör­er Tre kvällar i veckan går det att få vaccin i två av de mobila bussarna som finns i Rinkeby och Kista.

– Med en flora av aktivitete­r kommer vi och lokala aktörer informera, skapa mötesplats­er för dialog och ordna med vaccinatio­nsmöjlighe­ter dag- och kvällstid, säger Magnus Thyberg.

Regionen satsar även på att ha informatio­nsställen vid vaccinplat­serna, där flerspråki­ga hälsoinfor­matörer ska finnas närvarande för att berätta om aktuella rekommenda­tioner, varför det är viktigt att vaccinera sig och svara på andra frågor. De finns även där ifall man är spruträdd och behöver stöd, skriver regionen i pressmedde­landet.

Ett steg närmare den mer normala vardagen.

 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS FOTO: EMMA LÖF HAGSTRÖM ?? Magnus Thyberg.
KRAFTTAG. Runt om i Järva sitter nu skyltar för att uppmärksam­ma folk om den nya kampanjen. Här i Kista, ut mot E4:an.
FOTO: CLAUDIO BRITOS FOTO: EMMA LÖF HAGSTRÖM Magnus Thyberg. KRAFTTAG. Runt om i Järva sitter nu skyltar för att uppmärksam­ma folk om den nya kampanjen. Här i Kista, ut mot E4:an.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden