Mitt i Tensta

Fyra män åtalas för mord i Husby i våras Två spanare och två skyttar

Man sköts till döds på öppen gata

- HUSBY Emma Löf Hagström 070-787 87 04 emma.hagstrom@mitti.se

I måndags åtalades fyra män för ett mord i Husby den 31 maj i fjol. Många personer fanns på plats när mordet begicks, och två av männen åtalas även för framkallan­de av fara för annan. Alla fyra nekar till brott.

På eftermidda­gen den 31 maj 2021 sköts en man i 30-årsåldern ihjäl i mitt i Husby centrum. Många personer befann sig på platsen och blev vittnen till skottlossn­ingen, bland annat ska flera barn ha varit i närheten.

– Det ska vara väldigt mycket folk där, då det är centralt i området och en sådan tid på dagen när mycket folk rör sig ute, sa polisens presstales­person Helena Boström Thomas då.

I måndags den 31 januari, väckte kammaråkla­gare Alexandra Bittner åtal mot fyra män för inblandnin­g i fallet. De ska alla vara verksamma inom ett kriminellt gäng i området.

– De som åtalas är fyra unga män födda mellan 2000 och 2003, samtliga med koppling till en kriminell gruppering i Husby, säger hon i ett pressmedde­lande.

Enligt åtalet ska två av männen ha hållit målsägande under uppsikt och rapportera­t

De som åtalas är fyra unga män.

om var han befann sig till de två andra männen, som båda sedan ska ha avlossat skott mot målsägande­n.

De två som spanat åtalas för mord och i andra hand för medhjälp till mord. Skyttarna åtalas för mord och också för framkallan­de av fara för annan, eftersom det funnits en avsevärd risk att även andra personer skulle träffas av skott och dödas eller skadas allvarligt.

– Alla fyra förnekar inblandnin­g i gärningarn­a, säger Alexandra Bittner.

Enligt Åklagarmyn­digheten har polisen genomfört en omfattande utredning och säkrat bevisning i form av bland annat övervaknin­gsfilm, informatio­n från telefoner, sociala medier och it-utrustning samt vittnesför­hör, som kommer att användas i rättegånge­n.

Huvudförha­ndlingen inleds den 7 februari i Solna tingsrätt.

 ?? FOTO: SAL IDRISS / BYRD ?? ÅTAL.
Fyra män födda mellan 2000 och 2003 åtalas för mord i Husby i maj i fjol.
FOTO: SAL IDRISS / BYRD ÅTAL. Fyra män födda mellan 2000 och 2003 åtalas för mord i Husby i maj i fjol.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden