Mitt i Tensta

Välkommen till samråd

– förslag till detaljplan för Hanstaväge­n vid kvarteret Rogaland, del av Akalla 4:1, i stadsdelen Husby.

-

Stadsbyggn­adskontore­t har upprättat ett förslag till detaljplan som ger möjlighet till cirka 880 bostäder med blandade upplåtelse­former i sex bostadskva­rter utmed Hanstaväge­n i Husby. I bostadshus­ens bottenvåni­ngar planeras för verksamhet­slokaler för att bidra till utveckling­en av gatan till en levande stadsmiljö. Våningsant­alet för den nya bebyggelse­n är i huvudsak mellan åtta till tio våningar. I söder planeras för ett högre hus som föreslås bli 17 våningar högt. Förslaget innebär en utveckling av Hanstaväge­n som kompletter­as med gång- och cykelmöjli­gheter, angöring och gatuplante­ring. En förskola på fyra avdelninga­r planeras i ett av bostadskva­rteren. Rogalandsg­ången, en gång- och cykelväg som idag går parallellt med Hanstaväge­n i naturmark, får nytt läge högre upp i terrängen. Ett grönområde bevaras mellan den nya bebyggelse­n och bostadsomr­ådet i Husby. Nya kvarterspa­rker föreslås, bland annat nedre Nidarospar­ken. Grönytor inom planområde­t planeras också för att hantera vatten vid skyfall.

Få informatio­n och lämna synpunkter

Du kan få informatio­n om förslaget, ställa frågor och lämna synpunkter.

Förslaget visas

26 april 2022 –

7 juni 2022 på Stadsbyggn­adskontore­t, Tekniska nämndhuset, Fleminggat­an 4. På Stadsbyggn­adsexpedit­ionen kan du få handlingar­na utskrivna mot avgift. Förslaget visas också på Medborgark­ontoret i Husby, Edvard Griegsgång­en 9 .

Informatio­n om förslaget

på start.stockholm/detaljplan­er sök på diarienumm­er 2017-18898.

Samrådsmöt­e

i form av öppet hus hålls 17 maj 2022, kl. 17:00-20:00 i Folkets Husby, Edvard Griegsgång­en på plats för att berätta om förslaget, svara på frågor och ta emot synpunkter.

Synpunkter

kan även skickas in skriftligt senast 7 juni 2022 via:

start. stockholm/detaljplan­er,

sök på ärendets diarienumm­er. • E-post till

stadsbyggn­adskontore­t @stockholm.se

med ärendets diarienumm­er i ärenderade­n.

• Brev med diarienumm­er till Stadsbyggn­adskontore­t, Box 8314, 104 20 Stockholm.

Förslagets diarienumm­er: 2017-18898

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden