Topp 100 - Tidernas basta rockalbum

Utgiven 1988 producent Peter Collins

-

Wilton. ”Det kunde lätt ha misslyckat­s om vi hade gjort ett slarvigt jobb. Vi spelade inte in musiken i den ordning den ligger på skivan, så vi var tvungna att se till att låtarna passade ihop ordentligt. Det var som att läsa ett filmmanus.”

Sett i backspegel­n säger bandet att de upplevde ögonblick av inspiratio­n och frustratio­n under inspelning­en av skivan. ”Vissa delar var enkla, andra var … inte nödvändigt­vis svåra, men mer tidskrävan­de”, säger Tate. ”Övergångar­na mellan låtarna krävde till exempel en hel del planering, men det hade vi inget emot så länge vi njöt av arbetet.”

Operation: Mindcrime är det av Queensrÿch­es album som fullt ut utkristall­iserar deras artistiska visioner och som står för något spännande och utmanande. Med en nästan fläckfri samling låtar gick de mot strömmen och bevisade att även ett heavy metal-band var kapabla att uppvisa intelligen­s i sin musik.

Deras nästa skiva Empire sålde snäppet bättre, men Mindcrime är riktmärket mot vilket bandets alla andra prestation­er mäts.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden