Topp 100 TV-serier (Sweden)

BONUS

-

Serien kunde ha blivit väldigt annorlunda – Gellar fick först rollen som Cordelia och det krävde en extra runda stenhårda provspelni­ngar innan hon lyckades överbevisa producente­rna om att hon var den utvalda. Likaså kan tilläggas att Ryan Reynolds provspelad­e för rollen som Xander.

Serien lekte en del med öppningsse­kvenserna, till exempel genom att ha med Dawn i öppningen till säsong 5, och genom att ha med klipp av den nördiga Trio-medlemmen Jonathan i öppningen till den briljanta episoden ”Superstar”.

Trots succén med Angel som spinoff var det andra försök som inte gick lika bra – en spinoff med Faith föll aldrig på plats och den föreslagna animations­serien fick till och med en kort pilotepiso­d. Den vi verkligen ville se var Ripper, en spinoff med Giles gjord av BBC och inspelad i England. James Marsters skapade uppståndel­se på det första Sfx-eventet i Brighton. Dave Golder som då var redaktör för SFX berättar: ”Han och Emma Caulfield (Anya) var i green room där det inte fanns någon toalett. Den närmaste toaletten var en bit ner i korridoren och det var en grupp fans mellan oss och den. Emma måste gå, men var rädd för att bli omringad av fansen. Så James lämnade green room och distrahera­de dem medan Emma stack iväg till toaletten …”

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden