Topp 100 TV-serier (Sweden)

BAKOM ÖRONEN

VI HAR PRATAT OM SPOCK, MEN HUR ÄR DET MED NIMOY SJÄLV? VI STÄLLDE NÅGRA SNABBA FRÅGOR TILL HONOM …

-

Vilken var den senaste filmen du såg?

På tal om Afrodite av Woody Allen. Väldigt rolig. Jag finns faktiskt med i den och i en mycket framträdan­de roll. Jag hade inte ens tänkt att dyka upp på inspelning­en, och jag visste inte att jag var med i den förrän jag såg den. Vad jag menar med det får bli en överraskni­ng …

Vilken mat gillar du bäst?

Jag gillar en massa olika. Jag gillar deli, mexikansk, kinesisk, sushi – en rad olika smaker, men framför allt fisk och fågel.

Vilket är det värsta beslut du har tagit?

Det är kanske att ha det här samtalet. Nej, eh, jag har gjort en del dåligt, men jag tror inte jag ångrar något. Jag förstår att jag har gjort en del fel – vissa skulle säga att kalla den första boken för I am not Spock är ett – och jag har fattat några dåliga beslut men jag har inget att klaga på.

Så du ångrar alltså inte att du inte producerad­e Star Trek: The Next Generation?

Nej, de frågade mig och jag sa nej. Jag redigerade Star Trek IV när telefonen ringde och jag sa att jag skulle tänka på det, men innan jag ens hade lämnat kontoret visste jag vad jag skulle svara. Jag började snart att regissera Tre män och en baby som var väldigt rolig att jobba med. Så gjorde jag en film som hette The Good Mother som jag är mycket glad över att jag gjort. Om jag önskar att jag hellre gjort The Next Generation? Nej.

Vem skulle du ha valt att spela dig i en film om ditt liv?

Hahaha! Det kommer aldrig att hända.

Vem är din mest okända hjälte?

Bill Shatner och jag är båda överens om att en av de största men okända hjältarna inom Star Trek är Gene Coon som jag tror kom till oss mot slutet av första säsongen. Han producerad­e det mesta av, om inte hela, andra säsongen efter att Gene Roddenberr­y hade slutat. Och han gav oss det klingonska imperiet och några härliga avsnitt och rollkarakt­ärer. Och allt utan att slå på den stora trumman. Han bara jobbade bakom sitt skrivbord 12–15 timmar om dagen.

Har du någon aning om vad som händer i slutet av 2001?

Klart. Jag avskydde 2001, men jag förstår vad som försiggår lika väl som jag förstår kommunikat­ionen mellan sonden och valen i Star Trek IV.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden