Topp 100 TV-serier (Sweden)

FAKTA OM SEINFELD

DET ÄR SUPERMAN!

-

JERRY I CENTRUM

Jerry är den enda karaktären som dyker upp i alla avsnitt. Nå, det är ju hans serie. Elaine är inte med i "The Seinfeld Chronicles” eller i "The Trip, 1 och 2". George är inte med i "The Pen” och Kramer är inte med i vare sig "The Chinese Restaurant” eller "The Pen”.

SMÅAKTIGT

Jason Alexander fick alltid kläder som var en storlek för liten av kostymavde­lningen för att George skulle verka mindre attraktiv. Antingen det eller så gillade de honom inte.

LÄSKIGA TAL

Fans av 23-konspirati­onen (att antingen talet 23 eller talet 5 – som är 2 plus 3 – dyker upp genom historien för att markera viktiga händelser) kommer att gilla det faktum att serien dök upp första gången på dvd den 23 november 2005. Det var också den första titeln som släpptes av Sony Pictures Home Entertainm­ent (tidigare Columbia Tristar Home Entertainm­ent). Kusligt.

KLAPP, KLAPP

Applåden som gavs när Kramer gjorde entré blev efterhand så lång och högljudd att de andra skådisarna tyckte att det var störande – så producente­n Larry David fick begränsa klappandet. Det finns en referens till Superman, Jerry Seinfelds favoritsup­erhjälte, i varje avsnitt. Se efter om du kan hitta dem!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden