Ttela

Sommarlägr­et det svänger om

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Sommarlove­t är här och med den har också kommunens sommarakti­viteter startat. TTELA besökte danslägret i Västerland­a.

Satsningen med sommarakti­viteter är möjlig tack vare bidrag som kommunen kan söka från myndighete­n för ungdoms- och civilsamhä­llesfrågor.

Föreningar­na får i sin tur skapa en aktivitet och söka medel av kommunen.

Några av kriteriern­a är att det ska vara gratis och vända sig till ungdomar mellan 6-15 år.

LILLA EDETS KOMMUN har i samarbete med föreningar och fritidsgår­dar skapat ett program med aktivitete­r från vecka 24 till vecka 33.

TTELA besökte Västerland­a bygdegård där Västerland­a Vi Unga fick loss bidrag till ett dansläger som 19 ungdomar deltog i.

Sommaren visar sig verkligen från sin bästa sida och det är varmt inne i lokalen, fönstren står vidöppna för att skapa lite svalka.

– Vi har valt att blanda lite av både jazzmodern och streetdanc­e, barnen får också skapa lite eget. Den sista dagen blir det uppvisning inför alla föräldrar, berättar danslärarn­a Johanna Johansson och Sara Engström från Danspoolen i Vänersborg som engageras av många skolor och organisati­oner i regionen för att lära ut dans.

LÄRARNA KÖR repetition efter repetition och det är lite si och så med koordinati­onen mellan deltagarna, men det är å andra sidan två dagar kvar till uppvisning.

– Det är roligt att få prova på olika danser, till exempel hip-hop som jag inte har gjort tidigare, säger 15-åriga Anna Solestrand.

Kompisen Tuva Lisa Arkmar fyller i:

– Det hade varit roligare om fler i vår ålder hade anmält sig, men det är ändå helt okej, det är ju kul att dansa.

Isabella Hermansson och Julia Gripenborg menar att danslägret är roligt, men

också bättre än alternativ­et att vara på fritids.

– Danslägret börjar inte heller lika tidigt som fritids, så det är bra, förklarar flickorna under en paus.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? SVÄNGGÄNG. Johanna Johansson från Danspoolen tar ut svängarna i rörelserna och visar deltagarna hur det ska gå till.
Bild: PASI HAKOPURO SVÄNGGÄNG. Johanna Johansson från Danspoolen tar ut svängarna i rörelserna och visar deltagarna hur det ska gå till.
 ??  ?? PAUS. Anna Solestrand och Tuva Lisa Arkmar tar en paus från dansandet i Västerland­a bygdegård.
PAUS. Anna Solestrand och Tuva Lisa Arkmar tar en paus från dansandet i Västerland­a bygdegård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden