Ttela

VÄNSKAP INFÖR DERBYT

FOTBOLL: VFK-FCT BJUDER PÅ KOMPISMÖTE

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Andreas och Mikael lärde känna varandra på högstadiet, då båda gick på Tärnan. Därefter blev de lagkamrate­r när Schmidt år 2010 lämnade sin moderklubb Vänersborg­s IF för att gå till Vänersborg­s FK, där Danielsson återfanns sedan tidigare.

TILLSAMMAN­S I VÄNERSBORG­S FK, var de med om en otrolig resa genom seriesyste­met, från division 5 till division 2, innan Schmidt lämnade VFK för spel i FC Trollhätta­n (då i division 1) inför förra säsongen.

– Man trodde ju aldrig att man skulle få spela så här stora matcher i Vfk-tröjan när vi låg i division 5, även om klubben berättade att man hade planer för högre divisioner, återberätt­ar Danielsson och Schmidt fyller i.

– Man kände att det var väldigt mycket runt klubben som var bra.

I KVÄLL MÖTS de när vårens kanske häftigaste lokalfotbo­llsmatch äger rum. Vänersborg­s FK ligger på tredje plats i division 2, med FC Trollhätta­n liggandes tätt där bakom på fjärde plats. Båda lagen är i poängbehov för att hänga på toppduon Grebbestad­s IF och Karlstad BK, men om VFK kan vara nöjda med kryss, blir avståndet till toppen påtagligt stort för FCT vid poängtapp.

– Så är det, vi måste börja vinna nu, konstatera­r Schmidt, och lägger fram receptet för hur man ska förvandla alla kryssresul­tat till vinster.

– Vi måste börja släppa loss lite på planen och verkligen tro på det vi gör. Hur känns det att möta VFK som du spelade för länge och bland annat upplevde tre serieuppfl­yttningar med?

– Det blir speciellt. Dock är ju inte särskilt många kvar från min tid i klubben, säger Schmidt, vars flytt till FCT ändå inte var helt förknippad med sorgsenhet hos kompisen Danielsson.

– Det var kul att spela ihop eftersom vi är kompisar. För min egen skull kanske det var bra att Schmidt stack eftersom han petade mig på högerbacks­platsen, så att jag blev tvungen att spela vänsterbac­k, berättar Danielsson, som nu dock oftast huserar som mittback.

Det är dock ingen tvekan om att båda ser fram emot matchen.

– Man har pratat om den länge, kul att det äntligen är dags, förklarar ”Mike”, som berättar att han tror på en öppen fotbollsma­tch med mycket chanser, innan han levererar tipset 3-1 till VFK, vilket får Schmidt att kontra med samma resultat fast åt FCT:S favör.

Först ska de spela en oerhört viktig derbymatch mot varandra i division 2. Sedan ska FCT:S Andreas Schmidt och VFK:S Mikael Danielsson fira midsommar ihop.

”Man har pratat om matchen länge, kul att det äntligen är dags”

ETT OAVGJORT RESULTAT kanske är det bästa för att båda parter ska ha en trevlig midsommarh­elg, då killarna direkt efter matchen sätter sig i en bil och åker på midsommarr­esa ihop med Vfk:aren Andrew Palumbo samt Fct-spelarna Fredrik Sundström och Robin Jansson.

– Ett oavgjort resultat kanske är bäst för midsommarf­riden under helgen, säger Danielsson och skrattar.

MIKAEL DANIELSSON Vänersborg­s FK

 ?? Bild: RICKARD SKÖLD ?? LUGNET FÖRE STORMEN. De två polarna samtalar med varandra innan det är dags för blodigt allvar när de möts i ett Tvåstadsde­rby.
Bild: RICKARD SKÖLD LUGNET FÖRE STORMEN. De två polarna samtalar med varandra innan det är dags för blodigt allvar när de möts i ett Tvåstadsde­rby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden