Ttela

Ett derby utan vinnare

TVÅSTADSDE­RBY: BOTTENSTRI­DEN FORTSÄTTER FÖR SIF OCH VIF Matchfakta

- RICKARD SKÖLD 0521-57 59 24 rickard.skold@ttela.se

Det blev en solig kväll på Nysätra IP när det första av veckans Tvåstadsde­rbyn gick av stapeln på onsdagskvä­llen. Skoftebyn ville vända den negativa trenden mot bottenkoll­egan VIF, en motståndar­e som fått upp farten med två raka segrar inför matchen.

Spelet i inledninge­n av matchen var något tillknäppt, och i en situation där inget av lagen riktigt lyckades greppa tag i taktpinnen så skapade de varsin farlig omställnin­g.

Skoftebyns Martin Lundgren fick ett läge redan efter en minut, men det blev ännu farligare när VIF:S Moussa Taher lyfte bollen över en utrusande Michael Källehult i Skoftebyns mål. Bollen studsade dock retsamt över ribban.

I TAKT MED att klockan tickade uppåt så skaffade sig hemmalaget ett övertag, och med det kom också målet i den 23:e matchminut­en. Hampus Ekström sköt 1-0 från en position utanför straffområ­det medan Vif-målvakten Markus Mäkinens sikt var skymd.

David Bennhage var tillbaka från start i Vänersborg och hade ett skott utanför stolpen mot slutet av den första halvleken, men blev annars ganska isolerad i sin anfallspos­ition. SIF:S utpräglade målskytt Linus Ewenborg hade ett desto fler chanser men fick antingen se skotten gå utanför eller räddas av Mäkinen.

Derbykänsl­orna tog stundtals över i den andra halvleken och irritation­en var påtaglig från olika håll. Skoftebyn-vänersborg­s IF 1-1 (1-0) Målen: 1-0 (23) Hampus Ekström, 1-1 (61) Alexander Adolfsson.

Varningar, SIF: Engjell Ramadani, Erik Johansson, Alexander Almqvist, Krister Andersson, Paul Khajo.

Domare: Albert Mustafa.

Publik: 512

– Båda lagen ligger ganska pyrt till, det är derby och många ute på planen känner varandra väl, förklarade Skoftebyns lagkapten David Bryngelsso­n.

MEDAN DOMAREN DELADE ut gula kort till Sif-spelare så jobbade sig Vänersborg­s I F tillbaka in i matchen. När Alexander Adolfsson efter en timmes spel kvitterade till 1-1 på retur efter en utmärkt enhandsräd­dning av Källehult så kändes det ganska logiskt.

De sista tio minuterna försökte hemmalaget forcera in ett segermål, men de riktigt heta lägena uteblev. 1-1-resultatet ledde inte till något jubel från något håll vid slutsignal, men var på det hela taget ett ganska rättvist utfall.

– Man är ju ofta lite enögd och jag tycker att vi har lite vassare lägen. Det är en besvikelse helt klart, trots att vi spelar ganska bra, säger David Bryngelsso­n.

Bottenmöte­t mellan Skoftebyns IF och Vänersborg­s IF blev en jämn tillställn­ing utan ett segrande lag. De 512 åskådare som hade sökt sig till Nysätra fick dock se en böljande match, några fina lägen och en dos heta känslor.

KAPTENSKOL­LEGAN I VIF, Alexander Adolfsson, visade inte heller någon större glädje över det oavgjorda resultatet.

– Vi spelar borta och hämtar upp ett underläge, men det går inte att jubla över 1-1, säger han.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? BRA SPELAT. Hampus Vajizovic och Linus Ewenborg tackar varandra efter den oavgjorda matchen, där båda lagen var lika besvikna över resultatet.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE BRA SPELAT. Hampus Vajizovic och Linus Ewenborg tackar varandra efter den oavgjorda matchen, där båda lagen var lika besvikna över resultatet.
 ??  ?? LEDNING. Skoftebyn jublar efter att Hampus Ekström har skjutit 1-0.
LEDNING. Skoftebyn jublar efter att Hampus Ekström har skjutit 1-0.
 ??  ?? KVITTERING. Alexander Adolfssons kvittering föranledde­s av en mycket fin räddning av Michael Källehult.
 ??  ?? KAMP. Linus Ewenborg och Nils Berner jagar efter samma boll.
KAMP. Linus Ewenborg och Nils Berner jagar efter samma boll.