Ttela

VFK:S tredje raka förlust

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

3-4 mot Vallen innebär tredje raka förlusten för Vänersborg­s FK. – Men jag tycker ändå att vi står för en bra insats, säger Per-arne Lundqvist, tränare.

VÄNERSBORG­S FK VALLEN

Efter att ha känts ostoppbara under stora delar av vårsäsonge­n, har VFK:S damer haft en tuff avslutning på densamma. Förluster mot Lödöse/nygård (2-4) och Skepplanda (3-4) kombinerat med skador på bärande spelare som Josefin Berg och Jonna Thor, gav laget svåra förutsättn­ingar inför mötet med serietrean Vallen.

MAN FICK OCKSÅ en tung start på matchen, då gästerna tog ledningen redan i den tolfte matchminut­en. Repliken från hemmalaget kom dock bara sju minuter senare, när duktiga Wilma Carlsson spelade fram Sofia Thorsén till 1-1.

”Vi förtjänar att få med oss poäng i dag”

PER-ARNE LUNDQVIST

Det resultatet stod sig hela vägen till paus, men bara tre minuter in i den andra akten, återtog Vallen ledningen. Som ett brev på posten kom sedan 1-3 med ungefär 20 minuter kvar av matchen.

– DÄREFTER HAR vi dock en bra period, och får in 2-3 genom Rebecka Möller i den 77:e matchminut­en, berättar Per-arne Lundqvist, som dock fick se gästerna kontra in 2-4 endast tre minuter senare.

VFK reducerade dock ytterligar­e en gång när Thorsén fann nätmaskorn­a för den andra gången i matchen. Det blev dock matchens sista mål, och den tredje raka förlusten var ett faktum.

– Det känns surt. Vi har taktpinnen under större delen av matchen, och förtjänar nog faktiskt att få med oss minst en poäng, säger Lundqvist.