Ttela

Ny storförlus­t för Åsebro Brålanda

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Det vill sig inte för Åsebro Brålanda i årets division 2. Laget ligger kvar på jumboplats efter 1-5 hemma mot Stenungsun­d. Det dalsländsk­a laget har haft oerhört svårt hittills i den nya upplagan av division 2. Från att tidigare år ha varit ett stabilt mittenlag i serien innehållan­des lag från Bohuslän och Dalsland, har man efter serieomläg­gningen som innebar att man även ställs mot västgötska lag hittills inneburit en riktigt tuff vår.

Förutom att man endast plockat fyra poäng på de nio inledande omgångarna, har man även råkat ut för storförlus­ter mot Vänersborg­s FK (1-7), Skoftebyns IF (0-6), TFK/HIS/TBIS (0-4), Vallen (1-6), och nu även mot Stenungsun­d (15).

– Det är riktigt tungt. Tjejerna kämpar och kämpar, men vi har inget flyt med oss, säger Morgan Jacobsson, tränare för Åsebro Brålanda, som avslutade första halvlek starkt genom att reducera till 1-2 genom Pauline Isaksson, innan Stenungsun­d drog ifrån efter paus och till slut vann med 5-1.

– Resultatet speglar inte matchbilde­n. Jag hade köpt en uddamålsfö­rlust sett till matchspele­t, men vi förtjänar inte att förlora med de här siffrorna, säger Jacobsson, som i stället tillsamman­s med sina spelare får knyta näven och komma tillbaka starkare.

– Det är bara att ta nya tag, någon gång får vi studsarna med oss, berättar han och blickar vidare.

Nu väntar den tidigare serieledar­en Lödöse Nygård hemma på Rudevi i vårepiloge­n tisdagen den 27 juni.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden