Ttela

Premiär med gamla hjältar

- RICKARD SKÖLD 0521-57 59 24 rickard.skold@ttela.se

I mitten av augusti är det dags för spelarna i IFK Vänersborg att åter åka ut på is, och då passar de på att spela en uppvisning­smatch mot fornstora namn. – Det skall bli fantastisk­t kul att komma till Vänersborg, säger Sami Laakkonen, i ett pressmedde­lande.

Just nu varvas försäsongs­träning med semester för spelarna i IFK Vänersborg, men nu är sensommare­ns ispremiär inbokad till den 12 augusti. I samband med det anordnas en uppvisning­smatch där det nuvarande laget får möta gamla Ifk-spelare.

Nostalgila­get kommer bland annat bestå av stjärnor som Sami Laakkonen, Mats Fröberg, Håkan Engström, Stefan Fredman, Danne Hjelm, Markus Bergwall, Martin Röing och Peter Nilsson.

– Det skall bli fantastisk­t kul att komma till Vänersborg och få spela den här matchen, träffa alla mina kompisar och alla supportrar som betytt så mycket för mig, säger Sami Laakkonen.

Den finske anfallaren agerade målskytt i klubben 2002-2004 och var tillsamman­s med nuvarande Ifktränare­n Ari Holopainen tongivande i det finska lag som tog ett historiskt Vmguld 2004.

– Jag hade en jättefin tid i Vänersborg. Trivdes ypperligt med min familj, och hade inte jag fått ett sådant erbjudande från Ryssland så hade jag med all säkerhet stannat betydligt längre än de två säsongerna. Jag ser fram mot detta. Ett mycket trevligt initiativ från föreningen­s sida, säger han.

Den 24 augusti inleder IFK försäsonge­n genom att möta Gripen på hemmaplan i en träningsma­tch.

 ?? Bild: TOMMY FELDTH ?? VÄNNER FRÅN FÖRR. Sami Laakkonen och Ari Holopainen vann Vm-guld 2004 och spelade tillsamman­s i IFK Vänersborg 2002-2004.
Bild: TOMMY FELDTH VÄNNER FRÅN FÖRR. Sami Laakkonen och Ari Holopainen vann Vm-guld 2004 och spelade tillsamman­s i IFK Vänersborg 2002-2004.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden