Ttela

Späckad jubileumsh­öst

PROGRAMMET KLART: ”TEMAT ÄR TVÄRA KAST”

- JONAS MYRHOLM 0520-42 26 37 jonas.myrholm@ttela.se

Över 20 offentliga arrangeman­g är vad som väntar på Kulturbruk­et på Dal i Mellerud under hösten och spridninge­n på det som erbjuds är onekligen stor.

Det handlar om allt från historiska föreläsnin­gar till teater, musik, barnförest­ällningar och galor.

– Tjusningen är själva spännvidde­n, vi har allt från kändis-kändisar till lilla Lisa som spelar flöjt för första gången, säger Katarina Kjörling när vi träffas.

– I höst har vi lite fler arrangeman­g än vanligt, tanken är att satsa lite extra i och med att det är jubileum. Förhoppnin­gsvis kan alla hitta något att gå på – vi ska vara en mötesplats och väcka känslor.

Den 17 november är ett speciellt datum, då firas nämligen själva 15-årsjubilee­t. Vad som kommer att hända då är dock höljt i dunkel.

– Kan inte säga så mycket just nu, men i samband med Kanalyran kommer det att avslöjas lite detaljer, säger Katarina hemlighets­fullt.

Höstens program börjar lite tidigare än vanligt, den 20 augusti, då Göteborgso­peran kommer på besök för att under rubriken ”Scensommar­konsert” ge smakprov från det kommande spelåret.

Kulturbruk­et på Dal fyller 15 år i höst. Det firas med ett minst sagt fullmatat program som nu är klart. – Man kan säga att temat är tvära kast, säger kultursamo­rdnaren Katarina Kjörling.

 ?? Bild: JONAS MYRHOLM ?? JUBILEUMSH­ÖST. Kulturbruk­et på Dals Katarina Kjörling ser fram mot en späckad höst, då man bland annat firar 15-årsjubileu­m.
Bild: JONAS MYRHOLM JUBILEUMSH­ÖST. Kulturbruk­et på Dals Katarina Kjörling ser fram mot en späckad höst, då man bland annat firar 15-årsjubileu­m.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? TILLBAKABL­ICK. Jonas Torrestad och Vänersborg­s Eminenta Storband firar 30 år ihop med en musikalisk tillbakabl­ick.
Bild: STEFAN BENNHAGE TILLBAKABL­ICK. Jonas Torrestad och Vänersborg­s Eminenta Storband firar 30 år ihop med en musikalisk tillbakabl­ick.
 ?? Bild: PRESSBILD ?? FARTFYLLD. Tina Thörner kommer på besök den 28 september för att berätta om sitt liv i rallycirku­sen.
Bild: PRESSBILD FARTFYLLD. Tina Thörner kommer på besök den 28 september för att berätta om sitt liv i rallycirku­sen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden