Ttela

Drömvärvni­ng för TBF

- INGVAR SPETSMARK 0703-444215 is@bohuslanin­gen.se

Det var full fart i Lysekil under den traditione­lla cruisingen i helgen och bilköerna var stundtals långa. Det kan handla om rekord när det gäller antalet bilar och besökare.

– Det var ungefär 1 100 personer som betalade för att kunna köra runt i Lysekil, säger Lorina Kjellberg, som under ett antal år suttit med i den grupp som arrangerar cruisingen.

Hon befann sig vid infarten till Lysekil och passade också på att åka runt och titta på hur det såg ut inne i Lysekil.

– Det är nog inte fel att prata om rekord när det gäller antalet bilar och besökare, säger hon.

EN SOM DELTOG i cruisingen var Frida Engelbrekt­sson, från Brastad, som var i Lysekil tillsamman­s med väninnorna Felicia Nyström och Michaela Johansson.

– Det är jättekul att vara med på cruisingen och det är något som man absolut inte får missa, säger hon.

De tre hade tagit på sig klädsel som förde tankarna till 50-talet och åkte runt i en Volvo 740 där taket hade monterats av.

– Vi vill gärna sticka ut lite grand och inte vara som alla andra, säger Felicia Nyström.

THOMAS OCH Susanne Johansson från Stenungsun­d hittade en plats för sin bil, en Cadillac Deville från 1964, redan på lördag morgon.

– Vi tycker det är kul att träffa personer som har samma intressen som jag har, säger Thomas Johansson som ägt sammanlagt fyra amerikanar­e.

Rick och Jeanette Thorén hade åkt till Lysekil i en äldre Ford från 1951. Bilen var målad i en brun färg som förde tankarna till rost och den bakre kofångaren och nummerlåte­n låg ner på marken.

– Det är många som frågar mig om detta och det svar jag ger är att det finns en speciell anordning som höjer upp bakdelen av bilen, säger Rick Thorén.

Det är föreningen Lysekil i våra hjärtan som sedan några år arrangerar cruisingen, som är en av de större träffarna för motorintre­sserade i Sverige. Ett hundratal funktionär­er från olika föreningar fanns på plats för att hjälpa till på olika sätt. Tommy Johansson i dansföreni­ngen Munkbuggar­na ägnade lördagen åt att dirigera trafik.

– Det här innebär att vår förening får ett välkommet tillskott i kassan, säger han.

MOTORFESTE­N ÄR BRA också för de lokala restaurang­erna.

– Det här är den viktigaste dagen på året när det gäller inkomster, säger bokhandlar­e Hasse Ekbrand, som också är med i den grupp som står bakom arrangeman­get.

Det var mycket folk i rörelse i Lysekil under större delen av lördagen och det var stundtals svårt att ta sig fram. Bilkön in till Lysekil var flera kilometer lång och blev allt längre under lördag kväll.

– Jag har varit här flera gånger tidigare och tycker det är kul att titta på alla bilarna. Jag hade flera amerikansk­a bilar i min ungdom men sedan fick jag och min flickvän barn och ägnade oss åt familjeliv i stället. Det skulle vara kul att köpa en sådan bil igen men jag tycker det är aningen för dyrt, säger Sven Anderson, bosatt i Göteborg.

Ett nytt inslag i år var att ett antal personer med permobiler deltog i cruisingen.

– Detta är något som jag velat ha i flera år och den här gången gick det, säger initiativt­agaren Gunnar Hagel.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ??
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON
 ?? Bild: ANDREAS CARLSSON ?? ENTUSIASTE­R. Tobbe och Anders Nicander, här med lilla Freja, brukar delta i cruisingen i Lysekil. I år var det mer än 1100 som betalade för att delta i evenemange­t.
Bild: ANDREAS CARLSSON ENTUSIASTE­R. Tobbe och Anders Nicander, här med lilla Freja, brukar delta i cruisingen i Lysekil. I år var det mer än 1100 som betalade för att delta i evenemange­t.
 ??  ?? REKORD. Det var fullt i Lysekil arrangörer­na tror att det kan handla om ett rekord när det gäller antalet bilar och besökare.
REKORD. Det var fullt i Lysekil arrangörer­na tror att det kan handla om ett rekord när det gäller antalet bilar och besökare.
 ??  ?? NYFIKEN. Det fanns en hel del fyrfota vänner som fick möjlighet att åka med på cruisingen.
NYFIKEN. Det fanns en hel del fyrfota vänner som fick möjlighet att åka med på cruisingen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden