Ttela

Misstänkt våldtäktsm­an släppt

- DANIEL GUSTAFSSON

En 20-årig man som misstänks för två våldtäkter i Trollhätta­n har släppts av polisen. Enligt polisen kvarstår misstankar­na mot mannen. Mannen misstänks ha våldtagit två olika kvinnor.

Under midsommara­ftonen greps och anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt för två våldtäkter. Enligt polisen är en av dem som ska ha blivit våldtagen en kvinna i 35-årsåldern. Våldtäkten ska ha skett hemma hos mannen i Trollhätta­n, och mannen och kvinnan ska enligt polisen vara bekanta.

– Våldtäkten skedde utan våldsinsla­g och kvinnan har inga fysiska skador, säger Per Erik Wister, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re hos polisen.

Den andra våldtäkten ska ha skett tidigare i veckan, där ska en 40-årig kvinna ha blivit utsatt. I samband med våldtäkten ska 20-åringen även ha gjort sig skyldig till olaga hot mot en man. Även vid det här fallet rör det sig om personer 20-åringen är bekant med.

– Alla inblandade känner varandra och är kända av polisen sedan tidigare. Vi håller just nu på att reda ut vad som har hänt i det andra ärendet, berättade Per Erik Wister på midsommard­agen.

På söndagen, två dagar efter att mannen greps släpptes han på fri fot av åklagaren.

– Misstankar­na kvarstår, men jag vill inte närmare gå in på varför han har släppts, säger Carl-johan Främling, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re hos polisen.

TTELA har sökt jouråklaga­ren under helgen, men vederböran­de har inte gått att nå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden