Ttela

Klart för rivning av gamla hus

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

Fullmäktig­e i Mellerud har godkänt en tilläggsbu­dgetering på 1,6 miljoner för att riva de återståend­e fyra fastighete­rna i kvarteret Ugglan.

Melleruds kommun köpte hela området med nio hyresfasti­gheter och 108 lägenheter i juni 2013. Prislappen var nio miljoner kronor. Fem av fastighete­rna revs medan syftet var att renovera de övriga. De visade sig emellertid vara i så dåligt skick att rivning var den enda lösningen även för dessa hus.

DANIEL JENSEN (KD) konstatera­de vid fullmäktig­es sammanträd­e att det råder ett stort underskott av bostäder i köpingen.

– Det tillkommer visserlige­n 24 bostäder när Mellerudsb­ostäders lägenheter är klara men det saknas

”Om syftet med att köpa husen enbart var att göra en bra affär så var det ett misslyckan­de”

TOMMY W JOHANSSON (S) kommunstyr­elsens ordförande

fortfarand­e många bostäder, samtidigt som invånarant­alet ökar. Här krävs det åtgärder om det inte ska bli en prärie på det tre hektar stora området, sade han.

TOMMY W JOHANSSON medgav att Torstensso­nhusen var i sämre kondition än vad man trodde och hoppats.

– Om syftet med att köpa husen enbart var att göra en bra affär så var det ett misslyckan­de. Men med tanke på att antalet riskområde­n i landet, som exempelvis Kronogårde­n i Trollhätta­n, har ökat dramatiskt så är i alla fall jag glad över att inte ha bidragit till att göra området till ett sådant. Det kanske är värt insatsen på nio miljoner.

Tommy W Johansson betonade dock att detaljplan­en ska ses över och han hoppas att såväl Mellerudsb­ostäder som privata aktörer ska vara intressera­de av att exploatera området.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden