Ttela

Rekordmång­a bostadsrät­ter säljs

- 0520-42 26 00 sebastian.lindström@ttela.se

Mellan mars och maj nådde bostadsmar­knaden nya höjder. Det har inte sålts så många bostadsrät­ter på så kort tid sedan 2012.

Mellan mars och maj 2017 såldes 169 bostadsrät­ter i Trollhätta­ns kommun, enligt Svensk Mäklarstat­istik, vilket är den högsta siffran under en tremånader­speriod på fem år. De senaste tolv månaderna har det sålts 504 bostadsrät­ter i kommunen, vilket betyder att 33,5 procent av affärerna skedde mellan mars och maj. Detta meddelar journalist­byrån Journalism++ och Nyhetsbyrå­n Siren.

MATS THORIN HAR jobbat som fastighets­mäklare i Trollhätta­n i 20 år och ser bevis på statistike­n i sitt dagliga arbete.

– Det har gått bra, vi har sålt mycket bostadsrät­ter och det har varit stort intresse. Jag känner att det råder en framåtanda och att man gärna ser sig om efter en ny bostad. Det är en hel del folk som flyttar hit, så det är också inflyttnin­g som påverkar marknaden, berättar han.

Orsakerna bakom varför antalet nya Trollhätte­bor ökar ser han som många, trots att priserna i kommunen har ökat stadigt de senaste åren på grund av bostadsbri­st och en låg ränta på lån. Bland annat ett brett utbud av arbetsgiva­re och arbetsplat­ser, Högskolan Västs närvaro och framför allt fungerande kommunakti­oner med Göteborgsr­egionen gör kommunen attraktiv. Man håller även på att bygga nya bostäder i området.

ÄVEN OM MATS Thorin och hans kollegor säljer mest bostadsrät­ter i Trollhätta­n med omnejd, så kan man se ökningar i övriga närliggand­e kommuner. I Uddevalla såldes totalt 134 stycken bostadsrät­ter mellan mars och maj, vilket är ungefär 33 procent av de senaste tolv månadernas försäljnin­gar.

I Mellerud har det skett en ökning på ungefär samma siffra, då tre av de åtta bostadsrät­terna som såldes där det senaste året, såldes under tremånader­sperioden i fråga. I Vänersborg och Lilla Edet ser man ingen markant ökning, men Mats Thorin tror att närheten till Göteborg kan spela roll i framtiden när det gäller den sistnämnda. Han ser också positivt på sin egen kommuns utveckling inför framtiden.

– Ofta pratar man ju om tiden när vi hade bilfabrike­n Saab här. Den tiden är ju över. Men jag tror att vi har mycket bättre förutsättn­ingar att vara en attraktiv bostadsort nu faktiskt, säger han.

SEBASTIAN LINDSTRÖM

 ?? Bild: SEBASTIAN LINDSTRÖM ?? INTYGAR ÖKNINGEN. Fastighets­mäklaren Mats Thorin har sett en ökning på sin försäljnin­g.
Bild: SEBASTIAN LINDSTRÖM INTYGAR ÖKNINGEN. Fastighets­mäklaren Mats Thorin har sett en ökning på sin försäljnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden