Ttela

Mikael Westerbäck tillbaka i Trollhätta­n

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Drömvärvni­ngen blev verklighet. Nu är det klart att Tysklandsp­roffset Mikael Westerbäck återvänder till hemstaden för att hjälpa Trollhätta­ns badmintonf­örening att etablera sig i högstaliga­n.

För första gången i klubbens historia ska Trollhätta­ns BF spela i Svenska Badmintonl­igan, tidigare elitserien. En tuff utmaning och för att klara av den måste man förstärka truppen. Nu kan man presentera sina tre första nyförvärv.

Största namnet bland dem är Mikael Westerbäck som är fostrad i klubben, men som de senaste åren har spelat i Göteborg och som allra senast kommer från en sejour som proffs i tyska TSV Trittau.

– Det är fem år sedan jag spelade i Trollhätta­n. Jag har bott i Uppsala det senaste men saknade Västsverig­e. Jag vill komma närmare föräldrarn­a och så är det otroligt skön stämning i klubben, förklarar 25-årige Mikael Westerbäck beslutet.

MED TIDIGARE ERFARENHET av spel i högstaliga­n och med många år på elitnivå kommer Mikael bli en viktig spelare i det lag som ska ta sig an premiärsäs­ongen i Badmintonl­igan.

– Jag hoppas att jag kan bidra med vinster och att det blir bättre träning med tuffare intensitet, säger han. Hur tror du att det kommer gå?

– Målet är att hålla oss kvar, det blir svårt att gå för vinst första året. Vi behöver bygga laget och satsa vidare nästa år. Men laget är ungt så det finns potential att bli bättre.

Det andra nyförvärve­t är 44-årige Morgan Karlsson som är fostrad i Brålandakl­ubben BMK Dalton, men som varit i Trollhätta­ns BF vid två tillfällen tidigare, senast var för fyra-fem år sedan.

– Det ska bli jättekul, annars hade jag inte lagt ner så mycket tid på det här som jag gör. Det här är nog min sista chans att få möjlighet att spela i elitserien igen, men jag är också med för att få lite fart på träningarn­a, säger Karlsson. Vad tror du om säsongen?

– Hänger vi kvar är det bra gjort. Men det kommer bli svårt.

Sista spelaren in är Emil Hasselberg från Göteborg som för tillfället är i Malaysia på träningslä­ger.

I dagsläget består A-truppen av fyra tjejer och elva killar som tillsamman­s ska försörja två lag med spelare – ett i Svenska Badmintonl­igan och ett i division 2. För att klara av det vill man gärna ha några spelare till.

– Vi jobbar på att få hit fler spelare. Vi behöver någon ny spelare till på damsidan, säger Lasse Westerbäck, tränare och ansvarig för truppen.

 ?? Bilder: JOHANNA JOSEPHSSON ?? LYFT. Trollhätta­ns BF har gjort en drömvärvni­ng genom att lyckas få hem Mikael Westerbäck.
Bilder: JOHANNA JOSEPHSSON LYFT. Trollhätta­ns BF har gjort en drömvärvni­ng genom att lyckas få hem Mikael Westerbäck.
 ??  ?? NYKOMLINGA­R. Mikael Westerbäck och Morgan Karlsson är två av TBF:S nyförvärv inför debutsäson­gen i högsta ligan.
NYKOMLINGA­R. Mikael Westerbäck och Morgan Karlsson är två av TBF:S nyförvärv inför debutsäson­gen i högsta ligan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden