Ttela

Skoftebyn tillbaka i toppen på serien

- RICKARD SKÖLD

Efter två raka besvikelse­r vände Skoftebyn den negativa trenden mot Skepplanda. 4-1-segern innebär dessutom att laget går upp i serieledni­ng igen.

I tabellen skiljde det bara fem poäng ner till Skepplanda, men på planen såg avståndet betydligt större ut. Den inledande kvarten dominerade hemmalaget fullständi­gt på Nysätra IP, och motståndar­na lyckades knappt skicka bort bollen från den egna planhalvan.

Efter sju minuter spräckte Mirjam Bader nollan. Lagets skyttedrot­tning kunde enkelt bredsida in bollen efter ett misstag från motståndar­försvaret.

BARA NÅGON MINUT senare var det dags igen, när Anna Martinsson satte 2-0 efter en fin djupledslö­pning.

Med tvåmålsled­ning i ryggen verkade båda lagen slappna av. För Skoftebyns del innebar det att de flesta lägena slutade i offsideavb­låsning, medan Skepplanda blev bättre på att spela sig ur trängda situatione­r. Bortalaget ordnade ett antal fasta situatione­r, och efter en halvtimmes spel kom reducering­en till 2-1 på hörna.

Med vind i seglen skapade de ytterligar­e en chans innan pausvilan, men Sif-målvakten Carolin Jönsson kunde se bollen passera utanför hennes vänstra stolpe.

Tio minuter in i den andra halvleken tilldelade­s Skoftebyn en hörna. På den fick Annika Möller helt obevakad nicka in 3-1 med en projektil i nättaket.

– Det stod och vägde, men när vi sätter 3-1 så känns det som att de inte orkar riktigt. Vi börjar riktigt bra, men blir nog lite för självsäkra. Men vi biter ihop, säger målskytten Möller.

”När vi sätter 3-1 så känns det som att de inte orkar riktigt” ANNIKA MÖLLER

Skoftebyn

NÄR LUGNET ÅTER spred sig kunde även Elin Carlsson skriva in sig i målprotoko­llet, och bara en stund senare hade Emma Eriksson ett skott i ribbans undersida.

4-1 stod sig, och tre nya poäng innebär en återtagen serieledni­ng tack vare en överlägsen målskillna­d.

– Det har varit lite neråt de senaste två matcherna, både vad gäller spelet och resultaten, så det här var en skön seger, säger Annika Möller.

?? Bild: RICKARD SKÖLD ?? MOT TOPPEN. Annika Möller nickade in det förlösande målet i Skoftebyns 4-1-seger mot Skepplanda. Segern innebär att Skoftebyn är i serieledni­ng.
Bild: RICKARD SKÖLD MOT TOPPEN. Annika Möller nickade in det förlösande målet i Skoftebyns 4-1-seger mot Skepplanda. Segern innebär att Skoftebyn är i serieledni­ng.