Ttela

HÖGLJUDDA FORDON OCH STUNTMÄN

BILKROSS: MONSTERTRU­CKARNA INTOG VÄNERSBORG

- RICKARD SKÖLD 0521-57 59 24 rickard.skold@ttela.se

Det blev dånande motorer och djupa hjulspår på Sjövallen när monstertru­ckarna kom till Vänersborg på tisdagskvä­llen, men även gastkraman­de mc-hopp och bilar på två hjul.

Vänersborg­arnas hörselskyd­d med fallfärdig­a vrak eller snur- kom till god användning i går, när rar runt med fyrhjuling­ar. Och så utrymmet mellan Holmängen och monstertru­ckarna då, som krossar Skräcklan fylldes av högljudda fordon alla vrak som kommer i dess väg. och stuntmän. Det dröjde ett tag innan publiken,

”Stuntshow” turnerar runt södra som bestod av ett par hundra Sverige under sommaren med personer, fick stifta bekantskap stuntmän som klamrar sig fast på med de överdimens­ionerade pickuplast­bilarna. biltak, gör akrobatisk­a nummer Inlednings­vis fick de se personbila­r köra i rad på två hjul och motorcykla­r som gjorde nervkittla­nde hopp från en ramp, och fartfyllda resor genom brinnande plank

Medan ledmotivet till tv-serien Magnum så njöt delar av familjen Åhman av de övriga inslagen i showen.

– Det var riktigt bra tricks, särskilt hoppen, säger Ossian Åhman medan han passade på att inta förfriskni­ngar i pausen.

Det var första gången han var på monstertru­ckshow, och med sig hade han pappa Robert och lillebror Ilon. De var också nöjda med föreställn­ingen mitt bland jublen, röken och oset av bränt gummi.

– Men jag tror att de ser mest fram emot monstertru­ckarna, säger Robert Åhman.

I pausen var det många som passade på att kika närmare på de många fordon som användes i showen. Bland motorcykla­r och fyrhjuling­ar fanns också en del bilar som såg ut att komma direkt från skroten, och de var definitivt på väg dit. Några av dem användes främst till att kraschas med från en ramp, för att sedan plattas till under monstertru­ckarnas tunga däck.

Adrian Berglund hade köpt en vimpel och tillverkat en egen flagga som han viftade med längst bak på den lilla läktaren.

– Han gillade fyrhjuling­arna väldigt mycket, men det är monstertru­ckarna som är värt att vänta på, säger Hanna Berglund, mamma till Adrian.

 ?? Bild: RICKARD SKÖLD ?? STORA ÅK. Det var många som passade på att kika närmare på monstertru­ckarna och de andra fordonen som användes i showen.
Bild: RICKARD SKÖLD STORA ÅK. Det var många som passade på att kika närmare på monstertru­ckarna och de andra fordonen som användes i showen.
 ??  ?? VÄLBESÖKT. I publiken satt och stod det ett par hundra personer.
VÄLBESÖKT. I publiken satt och stod det ett par hundra personer.
 ??  ?? JUBEL. Adrian Berglund hade fixat en flagga att vifta med på läktaren.
JUBEL. Adrian Berglund hade fixat en flagga att vifta med på läktaren.
 ??  ?? IMPONERADE. Ossian, Robert och Ilon Åhman var nöjda med föreställn­ingen.
IMPONERADE. Ossian, Robert och Ilon Åhman var nöjda med föreställn­ingen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden