Ttela

Anställda:

-

Beskedet väcker positiva reaktioner på fabriksgol­vet. Även Mikael Damberg, närings- och innovation­sminister, välkomnar Volvos offensiv. Samtidigt säger facket att Göteborg knappast kan hoppas på nya jobb.

Utanför Volvo Cars fabrik i Torslanda var det under onsdagen muntra tongångar. En av dem som anser att Volvo gör helt rätt är Eva Andersson, som arbetat på företaget i 35 år, varav 25 år i produktion­en.

– När jag hörde nyheten tänkte jag bara: wow, vad bra! Fler hybridbila­r ger bättre miljö inne i städer. Jag tror att hybridbila­rna är en bra övergång till rena elbilar. Nu måste Volvo se till att förbättra batteriern­a, så att de blir snabbare att ladda, säger Eva Andersson, som i dag äger en Volvo med dieselmoto­r, men som hoppas kunna byta till en hybrid innan hon går i pension.

Även Altaf ur Rehman, som gjorde sitt första arbetspass på Volvo för 39 år sedan, välkomnar vd Håkan Samuelsson­s beslut.

– För 20 år sedan tyckte jag att man skulle kopiera de leksaksbil­ar som hade elmotorer. Det blir nu verklighet och därför är det liten av en dröm som går i uppfyllels­e. De flesta av mina kollegor tycker att elbilar är helt rätt väg gå, säger han.

I DAG ÄR det ungefär 6 000 personer som arbetar i produktion­en i Torslanda. De senaste årens positiva utveckling har inneburit att över 2 500 personer har rekryterat­s sedan i början av 2015. I slutet av sommaren hoppas Volvo nå en

 ??  ?? POSITIVA REAKTIONER. Volvoledni­ngens besked om att satsa på elbilar togs emot Volvo för 39 år sedan, välkomnar beslutet. ”Lite av en dröm som går i uppfyllels­e”, s
POSITIVA REAKTIONER. Volvoledni­ngens besked om att satsa på elbilar togs emot Volvo för 39 år sedan, välkomnar beslutet. ”Lite av en dröm som går i uppfyllels­e”, s

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden